Teknoloji

CES ve Macworld fuarlarında bizleri neler bekliyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ocak ayı teknoloji meraklıları için hızlı başlayacak. Çünkü ayın hemen başında ABD’de iki büyük fuar düzenleniyor. San Francisco’da düzenlenecek olan Macworld ve Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES. Peki bu fuarda teknolojiseverleri hangi yeni ürünler bekliyor? Stuff.tv sitesinin de katkısıyla sizin için derledik.

Dokunmatik ekranlı Sony Walkman
iPod touch’ın çıktığı 2007 Ekim’den beri ezici bir üstünlüğünün bulunduğu dokunmatik ekranlı medya oynatıcı pazarına Sony’de dokunmatik ekranlı Walkman ile giriyor. 3 inçlik OLED ekran, Wi-Fi ve tam donanımlı bir internet tarayıcısına sahip olan Walkman belki iPod’u tahtından edemeyebilir, ancak oldukça zorlayacağı kesin.

3D TV
42 inçlik HDTV’lerimiz salonun en güzel yerinde duruyor. Ancak 3D TV’ler bu TV’leri yerlerinden etmeye hazırlanıyor. LG, Sony ve Samsung’un üç boyutlu TV’lerini görücüye çıkarmaları bekleniyor. Belki henüz tam olarak şova hazır değiller, ancak gelecekte bizi neler beklediğini görmek açısından oldukça yararlı bir gösterim olacaktır.

OLED TV’ler
OLED gelecekte LCD ve plazmanın yerini almaya hazırlanıyor, o yüzden bu iki teknoloji de tedirgin durumda. Şimdiye kadar küçük boyutlu OLED ekranları görüyorduk, ta ki Samsung 50 inçlik OLED modeli ile çıkıp gelene kadar. Ayrıca Sony ve LG’nin de büyük ekranlı OLED’leri görücüye çıkarması bekleniyor. Ancak tabii ki bu ekranların ödenebilir fiyat seviyelerine inmesi için acele etmemek gerekiyor.

Motorola Google Android cep telefonu
T-Mobile G1 ilk Android’li cep telefonuydu, ancak kitlelerden beklediği ilgiyi görmedi. Bunda bazı eksileri büyük rol oynadı. Şimdi Motorola daha büyük bir hamlenin peşinde. Android işletim sistemi ile yüklü olacak Motorola’nın beklenen akıllı telefonu sanal sosyal ağları da destekleyecek. Eğer özellikler ile tasarım birleşirse iPhone’u korkutacak bir cihaz ortaya çıkabilir.

Zune phone
Bu söylentiler hiçbir zaman bitmeyecek. Bazıları Microsoft’un da Apple’ın yolunu izleyip Zune’dan bir telefon doğurtacağına inanıyor. Ancak bu beklentinin CES’te gerçeğe dönüşmesi ihtimali büyük. Dedikodulara göre Microsoft’un kendisinin pazarlayacağı bir telefon çıkabilir ve bu telefonda da yeni Windows Mobile platformu yer alabilir. Her ne olursa olsun, esas amaçları iPhone’u tahtından indirmek.

İLGİLİ HABERLER