Teknoloji

CES 2022 fiziksel etkinliği normalden bir gün önce bitecek

ces 2023

CES’i düzenleyici kuruluş olan Consumer Technology Association (CTA), yani Tüketici Teknolojileri Derneği cuma günü yaptığı açıklamada, Las Vegas’ta fiziksel olarak düzenlenecek 2022 teknoloji konferansının son gününün iptal edildiğini ve fuarın 7 Ocak’ta sona ereceğini duyurdu. Daha kısa program, COVID-19 vakalarının artışı karşısında ek bir güvenlik önlemi olarak nitelendirildi.

Son iki hafta içinde, BMW, Intel, AMD, GM, Google, T-Mobile, Amazon, Microsoft ve Meta (Facebook) dahil olmak üzere bir dizi büyük şirket konferanstaki fiziksel varlıklarını iptal etmişti. CES, her yıl normalde 10 binden fazla insanı çeken, dünyanın en büyük teknoloji konferanslarından bir tanesidir.

Dünya COVID-19’un Omikron varyantı nedeniyle alarma geçmiş durumda. Birçok ülkede testlerin sonucu pozitif çıkan vakaların sayısı artış gösteriyor. ABD’de de vaka artışı dikkat çekiyor. Las Vegas’ın yer aldığı Nevada’nın Clark County yerleşim biriminde, COVID-19 testlerinin yüzde 11’i pozitif olarak sonuçlanıyor. Bu nedenle Nevada eyaletinin COVID izleme birimi Clark County için risk seviyesini yükseltmiş durumda.

CTA, e-postayla yaptığı açıklamada, 2 bin 200’den fazla katılımcının CES için şahsen onaylandığını söyledi. Katılımcılar Las Vegas’a seyahatlerini kısaltırken, CTA’nın başkanı ve CEO’su Gary Shapiro etkinliğin “devam edeceğini ve devam etmesi gerektiğini” söyledi. Cuma günkü duyuruda CTA, son iki hafta içinde 143 şirketin yüz yüze sergilere kaydolduğunu söyledi.

Katılımcıların etkinlik alanlarına giriş için gerekli rozetlerini alabilmeleri için aşı sertifikalarını göstermeleri gerekecektir. Ayrıca CTA, katılımcılardan konferanslara ve etkinlik alanlarına girmeden 24 saatten daha kısa bir süre önce COVID-19 için test yapmalarını istedi ve buna yardımcı olmak için ücretsiz hızlı testler verecek. Katılım için maske kullanımı gerekli olacak ve uluslararası seyahat edenler etkinlik bittikten sonra ücretsiz bir PCR testi alacaklar.

İLGİLİ HABERLER