Teknoloji

CCleaner: Gereksiz dosyaları silerek dahili belleğinizden yer kazanın

ccleaner-2

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından kullanılan uygulamaların oluşturduğu önbellekler, zamanla dahili hafıza içerisinde kapladığı yer büyük boyutlara ulaşabiliyor. Önbellek boyutlarının ulaştığı büyük rakamlar düşük hafızalı bir cihaza sahip kullanıcılar için büyük önem teşkil ediyor. Çoğu kullanıcı cihazlarının dahili belleğinde yer kalmayınca genellikle uygulamaların önbelleklerini silme yöntemine yönelmeyip uygulama veya medya dosyası silmeyi tercih ediyor. Fakat bu işlem bazen yer açmak yerine yeterli olamayabiliyor. Bu yüzden kullanıcılar, dahili belleklerinde daha fazla boş alan elde etmek için başka alternatifler arıyor. CCleaner kullanıcılara; normalde herhangi bir uygulama kullanmadan yapmaları oldukça yorucu olan kullanılan uygulamaların önbelleklerini boşaltma işlemini, kolaylaştırılmış şekilde sunarak dahili bellekte yer daha fazla boş alan edinme şansını sunuyor.

ccleaner-1

CCleaner cihaz üzerindeki gereksiz dosyaları silme işlemi yapmadan önce “Çözümle” seçeneği ile silinebilecek tüm gereksiz dosyaları ortaya çıkarıyor. Böylece kullanıcılar kendileri için önemli olabilecek dosyaların yanlışlıkla silinmesini önleyebiliyor. Uygulama esas olarak önbellek dosyalarını ele alsa da önbellek dosyalarının yanında arama kayıtları, mesajları da silebiliyor. Aynı zamanda bu özellik arama kayıtlarını ve mesajları topluca silmek isteyen kullanıcıların işine yarayacaktır.

cclenaer-5

Ayrıca uygulamada yer alan “Uygulama Yöneticisi” kısmından cihaz üzerinde yer alan uygulamaların kapladığı toplam boyut görülebiliyor. Arzu edilen uygulamaları buradan da kaldırmak mümkün olabiliyor. “Sistem Bilgisi” kısmından o an itibariyle işlemci  ve RAM üzerindeki kullanım miktarları kullanıcılara sunuluyor. Pil düzeyini ve sıcaklığını da bu kısımdan öğrenebiliyor. RAM üzerindeki gereksiz yük yapan uygulamalar CCleaner üzerinden kapatılabiliyor fakat geçici bir işlem olduğu için bu özellik kullanıcıların pek işine yarayacak türden bir özellik olarak kendine yer edinmiyor. Uygulama çok fazla fonksiyona sahip olmasa da temel fonksiyonunu başarıyla yerine getiriyor. Bu da yalnızca önbellek dosyalarını cihazından silerek dahili hafızada boş alan açma hedefinde olan kullanıcılar için yeterli olacaktır.

ccleaner-3

İLGİLİ HABERLER