Teknoloji

Cat S60 entegre termal kamerayla birlikte geliyor

cat-s60-180216-1

Dayanıklı cihazlar üreten Cat, yeni akıllı telefonunu 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde gözler önüne çıkaracak. Dayanıklı tasarım akıllı telefonlar için yeni bir şey olmasa da, Cat S60 Flir termal görüntüleme kamerası barındırması sayesinde dikkatleri biraz daha üstüne çekmeyi başarıyor. Şirket, S60’ın 5 metre derinlikte 1 saate kadar kullanılabilen ilk akıllı telefon olacağı iddiasının altını da özellikle çekiyor.

Cat, Flir’in bağımsız termal kamerasını S60’ın ince olarak değerlendirilebilecek kasasına ustalıkla entegre etmeyi başarıyor. Termal görüntü sensörü; canlı termal kayıt gerçekleştirebiliyor, yüzey sıcaklıklarını ölçebiliyor, fotoğraf ve video kaydı yapabiliyor. 640 x 480 piksellik çözünürlüğün ise oldukça düşük kaldığını belirtmek gerekiyor. Cat, kameranın kurtarma çalışmalarında ve lastik sıcaklıklarının ölçümünde faydalı olacağına inanıyor.

Termal kamera S60’ın özellikleri arasında aradan sıyrılmayı başarıyor. Akıllı telefonun diğer donanımsal özellikleri ise ana akıma fazlasıyla uygun. Kutusundan Android Marshmallow işletim sistemiyle çıkacak S60’ta Qualcomm Snapdragon 617 işlemci ve 3 GB RAM bulunuyor. 12 megapiksel standart arka kameraya 5 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Suya dayanıklılık özelliğinden tam anlamıyla faydalanmak adına mikrofon ve ahizenin üstündeki sarı kapakları kapatmak gerekiyor. Bu kapaklar açık bırakılırsa suya dayanıklılık derinliği 2 metreye iniyor.

Cat S60’ın 32 GB’lık dahili depolama alanını genişletmek mümkün. 3800 mAh kapasiteli pil barındıran cihazın 720p çözünürlüğünde 4.7 inç ekranı, ıslak parmaklarla veya eldiven altından verilen komutları da algılayabiliyor. 1.8 metreye kadar düşmelere karşı dayanıklı olan S60, mayıs ayının sonunda 599 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER