Teknoloji

Canon Ivy Rec’in çıkış tarihi belli oldu

canon ivy rec

Canon Ivy Rec adını taşıyan küçük fotoğraf makinesinin duyurusunu geçtiğimiz temmuz ayında başlattığı Indiegogo kampanyasıyla yapmıştı. Kampanyada hedefine ulaşan şirket; küçük, sevimli ve aynı zamanda dayanıklı Ivy Rec’in ABD’deki çıkış tarihini ve fiyatını açıkladı. 16 Ekim itibarıyla satışa sunulacak olan Ivy Rec’in fiyat etiketinde 129.99 dolar yazacak.

Küçük boyutları, darbelere ve suya karşı dayanıklı olması, Ivy Rec’i çekici kılan başlıca unsurlar olarak değerlendirilebilir. Pahalı telefonunu tehlikeli ortamlarda sürekli çıkarıp riske atmak istemeyenler için Ivy Rec’in uygun bir alternatif niteliği taşıdığı söylenebilir. Canon’dan yapılan açıklamaya göre, Ivy Rec’in üstündeki kare şeklindeki boşluk, bir tür vizör işlevi görüyor.

Ivy Rec’in fotoğraf kalitesinin son dönemin popüler telefonlarına yakın olup olmadığı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Sabit odaklı bir lenste 13 megapiksel çözünürlüklü 1/3 inç sensör barındıran Ivy Rec, 4:3 veya 1:1 görüntü oranlarında fotoğraf çekebiliyor. Video tarafında ise 16:9 görüntü oranıyla 60fps’de 1080p video kaydı yapılabiliyor. Videoların süresinin 10 dakikayı geçmemesi gerekiyor. Bluetooth ve Wi-Fi desteği bulunan Ivy Rec, çektiği fotoğraf ve videoları Canon’un Mini Cam uygulaması aracılığıyla telefonlara gönderebiliyor.

canon ivy rec

Canon Ivy Rec ile çekilen fotoğraflar microSD karta kaydediliyor

Lensin diğer tarafında ise fotoğraf ve video modları arasında geçiş yapmayı sağlayan bir kadran bulunuyor. Wi-Fi ve Bluetooth aktivasyonu da bu kadran üzerinden gerçekleştiriliyor.

Canon Ivy Rec ile çekilen fotoğraf ve videolar microSD karta kaydediliyor. Cihazın 660 mAh kapasiteli pilini tekrar doldurmak içinse micro USB girişi kullanılıyor. Bu giriş, cihazın alt kısmında microSD kart yuvasının yanında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER