Teknoloji

Canon IVY: Akıllı telefon nesline uygun mini fotoğraf yazıcısı

Canon ivyCanon akıllı telefon nesline hitap eden kompakt bir fotoğraf yazıcısı sunma konusunda HP ve Fujifilm’in izlerini takip ediyor. Canon IVY adını taşıyan yazıcısıyla neyi hedeflediğini ise şu sözlerle anlatıyor: “IVY yeni nesil içerik üreticilerine dijital çağda baskının gücünden yararlanarak hikayelerini gerçek hayatta anlatma ve paylaşma imkanı verecek.”

Canon’un bugüne kadar ürettiği en küçük ve en hafif yazıcı olan IVY ile 2×3 boyutlarında baskı alınabiliyor. Beyaz renkli yazıyıcı için nane yeşili, roze altın ve siyah çerçeve seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

IVY’yi kontrol etmek için Canon Mini Print uygulaması kullanılıyor. Bu uygulama ile fotoğrafların üzerine çerçeveler ve fotoğraf çıkartmalar eklenebiliyor, fotoğrafların üzerine yazı yazılabiliyor ve artırılmış gerçeklik yardımıyla yüz üzerine efektler yerleştirilebiliyor.

Temiz ve suya dayanıklı 2×3 boyutunda fotoğraflar ve çıkartmalar basabilen IVY ile 4 veya 9 fotoğraflı kolajlar oluşturulabiliyor. ZINK sıfır mürekkep teknolojisinin kullanıldığı yazıcı, kartuş olmadan tam renkli fotoğraflar basabiliyor. Her fotoğraf kağıdı destesinde kalibrasyon için bir adet mavi kağıt bulunuyor. Bu kağıt sayesinde doğru renkleri elde etmek de mümkün oluyor.

Canon IVY ilk etapta sadece ABD’de satışa sunuldu. IVY’ye sahip olmak için 129.99 dolar ödemek gerekiyor. IVY kutusundan 10 adet fotoğraf kağıdı ile birlikte çıkacak. 20 kağıtlık paketin fiyat etiketinde 9.99 dolar yazarken, 50 kağıtlık paketin fiyat etiketinde 24.99 dolar yazıyor.

İLGİLİ HABERLER