Teknoloji

Canon EOS R3 aynasız kamera ile ilgili ilk bilgiler geldi, rekabet kızışacak

canon eos r3

Geçtiğimiz ay Nikon, bugüne kadarki en son teknolojiye sahip aynasız fotoğraf makinesinin geliştirildiğini duyurmuştu. Ve şimdi de Canon, benzer bir çerçeveye sığmasını beklediğimiz EOS R3’ün duyurusu ile yanıt verdi. Canon EOS R3 hâlâ geliştirme aşamasında bulunuyor ve ayrıntılar çok fazla değil. Ancak şu anda Canon’un amiral gemisi aynasız kamerası olan EOS R5‘in üzerinde konumlandırılacağı açıkça görülüyor.

Nikon’un yakında çıkacak Z9’u gibi, EOS R3 de dikey ve yatay yönlerde çekim yapmak için yerleşik dikey tutma yerine sahip olacak ağır bir fotoğraf makinesi gibi görünüyor. Gövde tasarımı ve kontrol düzeni, Canon’un en üst düzey profesyonel DSLR’ı olan EOS-1D X Mark III‘e büyük ölçüde benziyor. Üstelik gövde, toza ve suya dayanıklılık özelliğine sahiptir.

Canon, EOS R3’ün arka taraf aydınlatmalı yeni bir 35 mm full-frame yığma yapılı CMOS sensörü kullanan ilk kamera olacağını söylüyor. Görüntü işlemcisi ve elektronik deklanşörünün AF ve AE izleme ile 30 fps çekim yapılmasına izin vereceğini söylüyor. Canon, EOS R3’ün otomatik odaklama yeteneklerinden de bahsediyor. Bu, şirketin göz kontrollü AF’ye sahip ilk dijital kamerası ve  insan konularının gövdeden yukarı tanınmasını iyileştirmek için bir derin öğrenme algoritması kullanıldı. Bunun spor fotoğrafçılığı gibi zorlu durumlarda performansına yardımcı olacağı söyleniyor.

Canon’dan ayrıntılar şimdilik bu kadar. Şirket, fiyat veya çıkış tarihi bir yana, ayrıntılı bir teknik özellikler tablosu da vermedi. Ancak Nikon’un Z9’u ve Sony’nin yeni A1‘i ile birlikte profesyonel aynasız kamera savaşları kızışıyor. EOS R3’ün adı, Canon’un ürün hattında daha da ileri bir noktada ürünün bulunabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER