Teknoloji

Canon bölgedeki ilk deneyim merkezini İstanbul’da açtı

canon deneyim merkezi istanbul sirkeci

Canon Türkiye, bağlı bulunduğu EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesinin ilk deneyim merkezini İstanbul’da açtı. Geçtiğimiz ocak ayında kapılarını açan merkezin resmi açılışı dün akşam düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirildi. Canon Deneyim Merkezi için de fotoğrafçılar için özel bir mekan olan Sirkeci seçildi.

Bilenler bilir, Sirkeci; fotoğraf makinesi, video kamera, aksesuar ve bunun gibi tüm ürünler için yolu tutulan semttir. Bu bölgede farklı markalara ait birçok ürünü, aksesuarı bulabilirsiniz. Canon da bu noktaya açtığı Canon Deneyim Merkezi ile birlikte, fotoğrafçıların veya fotoğrafçılıkla ilgilenenlerin uğrak noktası hâline gelmeyi hedefliyor.

Canon Deneyim Merkezi altı kattan oluşuyor ve her bir kat farklı bir işlev için ayrılmış. İnce ve uzun mimaride tasarlanmış bir binaya yerleşmiş olan bu deneyim merkezinin katları çok geniş sayılmaz, ancak ihtiyaçlara cevap vermek için yeterli oluyor. Bir mağaza tasarımındaki giriş katında Canon’un giriş seviyesinden profesyonele kadar farklı ürünlerini veya aksesuarlarını incelemek, bunlar hakkında deneyimli kişilerden bilgi almak mümkün oluyor.

Canon yetkili servis de deneyim merkezinde

Daha üst katlarda özel fotoğraf stüdyosu, atölye salonu, kafe ve teknik servis bulunuyor. Özel fotoğraf stüdyosu, yerleştirilmiş farklı araçlar ve değişebilen sahne düzenleriyle Canon ürünlerini yerinde deneyimleme ve test etme fırsatı sağlıyor. Atölye salonunda ise alanında uzman kişiler, farklı konularda atölye çalışmaları ve eğitimler düzenliyor. Kafe bölümünde ücretsiz çay veya kahve ikramı yapılırken, teknik servis bölümü de Canon ürünlerinin tamir ve bakımından sorumlu oluyor. Canon, daha önce Erkayalar’da olan teknik servisi bu deneyim merkezine taşımış, artık teknik servis hizmeti burada veriliyor.

Canon Deneyim Merkezi, ticari kazanç hedefi gütmeyen, bunun yerine fotoğrafçılarla daha fazla bağ kurmak amacıyla tasarlanmış bir mekan niteliğini taşıyor. Öyle ki, Canon bu merkezde ürün satışı yapmıyor, internet üzerinden sipariş verme hizmeti bile sunmuyor. Burası Canon ürünleriyle tanışma veya ürünlerdeki ilerlemeleri görmeye imkan sağlayan bir mekan olma özelliğini taşıyor.

Eğer Canon ürünlerine ilgi duyuyor veya markayla bir gönül bağınızın olduğunu düşünüyorsanız, İstanbul’un uğrak yerlerinden biri olan Sirkeci’ye yolunuz düştüğünde, buraya bir uğramanızı tavsiye ederiz. Deneyim merkezi, pazar günleri hariç her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER