Eğlence

Canlı mobil bilgi yarışması Hadi büyük ilgi görüyor

hadi müge boz
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hadi müge bozYurt dışında epey popüler olan HQ Trivia bilgi yarışması oyununun yerli versiyonu olan Hadi epey ilgi görmüşe benziyor. Günde iki kez canlı yayınlanan yarışma, on iki soruyu doğru vevaplayan herkese gerçek para ödülü vadediyor. Binlerce kişinin aynı anda canlı oynadığı yarışmanın sunuculuk koltuğundaysa başarılı oyuncu Müge Boz oturuyor.

Hadi, 17 Haziran günü yeni bir rekora imza attı. 50 bin kişi aynı anda 6 bin TL ödül için yarıştı. Canlı yayında, 12 soruyu aynı anda çözmek için heyecanlı bir yarışa giren oyunculardan yedisi, 6 bin TL’lik ödülü paylaştı.

Hadi’nin bir diğer önemli özelliğiyse, bu teknolojik alt yapıyı eğlenceli bir performansla birleştirmesi. Yarışmacılar Müge Boz’un akıcı anlatımıyla bilgilerini test ederken aynı zamanda telefon ekranından deneyimlerini anlık olarak diğer yarışmacılarla paylaşabiliyorlar. Sohbet özelliğiyle de aynı zamanda dev bir sohbet ekranına dönüşüyor.

Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi iOS ya da Android uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Daha sonra telefon ekranında beliren sunucu; canlı yayında soruları art arda soruyor; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlıyor. Yanıtlama süresinin on saniye olduğu yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ek can hakkı kazanıyor.

İLGİLİ HABERLER