Teknoloji

Canalys: 2014’te sevkiyatı gerçekleştirilen Android Wear akıllı saat sayısı 720 bini geçti

android-wear-guncelleme-060914

Araştırma şirketi Canalys tarafından açıklanan rakamlara göre, 2014’te sevkiyatı gerçekleştirilen Android Wear işletim sistemli akıllı saat sayısı 720 bini aştı. Android Wear üreticileri arasında Motorola, Moto 360’ın farklı tasarımı sayesinde açık ara liderliğe oturdu. Canalys LG’nin Android Wear pazarındaki ikinci denemesi olan G Watch R’nin orijinal G Watch’a kıyasla daha iyi bir satış performansı gösterdiğine dikkat çekti.

Araştırma şirketi Samsung’un akıllı saatler için hem Android Wear’i hem de Tizen’i kullanarak uyguladığı ”böl ve yönet” politikasının iyi işlediğini ve özellikle Tizen’in pazardaki etkisini artırdığını da belirtti. Canalys Başkan Yardımcısı Chris Jones, akıllı saat pazarındaki sürekli akışın kullanıcı ilgisini sürekli kılmakta zorlandığı belirtilirken, Samsung’un Tizen’i canlı tutmak için yazılımcıları çekmesi gerektiğinin altı çizildi. Canalys’in açıkladığı rakamların satış değil, sevkiyat rakamları olduğunu ise bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Kickstarter kampanyasıyla akıllı saat dönemini başlatan Pebble, geçtiğimiz ay 2013’ten bu yana sattığı akıllı saat sayısının 1 milyonu aştığını duyurmuştu. Pebble CEO’su Eric Migicovsky, sıklıkla gerçekleştirilen güncellemeler ve sunulan yeni özellikler sayesinde şirketin ürünlerine olan ilginin canlı kaldığını ifade etmişti.

Yine de, akıllı saatlerin, şu an için, akıllı telefonların geldiği ”olmazsa olmaz” konumuna erişmekten uzak olduğu görülüyor. Bu kategorinin ”vazgeçilmez” niteliğine kavuşması ihtimaller dahilinde olsa da, bu yolculuğun uzun sürmesi bekleniyor. Apple Watch ve yeni Android Wear cihazlarının görücüye çıkacağı 2015 ise pazarın geleceğinin belirlendiği yıl olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER