EğlenceTeknoloji

Yeni Call of Duty oyununun adı belli oldu

call of duty black ops cold war
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Call of Duty serisi geçtiğimiz yıl çıkan Modern Warfare’in ardından yeni bir oyuna daha kavuşuyor. Activision’dan yapılan açıklamaya göre, yeni oyun “Black Ops Cold War” olacak.

Activision, oyun hakkındaki kapsamlı detayların paylaşımı için 26 Ağustos tarihini işaret etti. Ancak şirketin yayınladığı ilk tanıtım videosu, oyunun hikayesi konusunda bazı ipuçları veriyor.

Videonun büyük kısmı, Sovyet gizli servisi KGB’den kaçan Yuri Bezmenov’un açıklamalarından oluşuyor. Fragmanda oyunun hikayesinin gerçek olaylardan ilham aldığı belirtiliyor. Görüntülerin arasında akan metinde ise Perseus isimli bir Sovyet ajanından bahsediliyor.

Perseus’un II. Dünya Savaşı’nın en sıcak günlerinde meşhur Manhattan Projesi’ne sızdığı ve atom bombasıyla ilgili sırları çalmaya çalıştığı iddia ediliyor. Asla yakalanamayan Perseus’un Amerikan yönetiminin en üst kademelerine kadar ulaşmayı başardığı belirtiliyor.

Call of Duty serisinin sıradaki oyunu, Raven Software için bir tür geri dönüş niteliği taşıyor. Raven Software, Treyarch ile birlikte uzun süredir oyunun eş geliştiricileri arasında yer alıyor. Raven, 2010’da da yine Soğuk Savaş döneminden bir hikayeyi anlatan Singularity isimli bir oyun çıkarmış; oyun aldığı olumlu yorumlara rağmen, beklenen patlamayı yapamamıştı.

İLGİLİ HABERLER