Teknoloji

British Telecom EE’yi 12.5 milyar pound karşılığında satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ee-logo-050215

Telekomünikasyon sektörünün önemli oyuncularından British Telecom (BT), Birleşik Krallık’ın en büyük mobil operatörü olan EE’yi 12.5 milyar pound karşılığında satın alacağını açıkladı. Satışın tamamlanmasının ardından EE’nin 31 milyon abonesini şemsiyesi altında toplayacak olan BT, Avrupa’nın en büyük 4G müşteri tabanına sahip olacak.

BT’nin EE veya O2’dan birini satın alacağına dair haberler son birkaç aydır gündemdeydi. Geçtiğimiz aralık ayında BT’nin yıl sona ermeden EE’yi satın aldığını açıklayabileceği iddia edilse de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. O dönem satışın 10 milyar pound karşılığında gerçekleşeceği öne sürülmüş olsa da, gecikmenin fiyat artışını da beraberinde getirdiği görülüyor.

BT bireysel mobil pazarına geri dönme arzusunu 2013’te açığa çıkarmış, CEO Ian Livingston bir 4G ortaklığı oluşturmak için Birleşik Krallık’taki mobil operatörlere teklifler sunduklarını doğrulamıştı. Söz konusu 4G olunca oldukça sağlam bir hedef olan EE, geride kalan çeyrekte 4G abone sayısını 2 milyon artışla 7.7 milyona çekmeyi başarmıştı. 2014’ün mart ayında da BT ve EE arasında imzalanan anlaşmayla EE, BT müşterilerine sanal mobil operatörlük hizmeti sunmaya başlamıştı.

2002 yılında O2’daki hisselerini satan BT, EE ile birlikte mobil pazarına büyük bir geri dönüş yapmış ve mevcut geniş bant, sabit hat ve TV hizmetlerinin yanına Birleşik Krallık’ın en gelişmiş 4G ağını eklemiş oldu.

İLGİLİ HABERLER