Teknoloji

Broadcom Qualcomm için yaptığı teklifi yükseltmeye hazırlanıyor

Broadcom Qualcomm için geçtiğimiz kasım ayında bir satın alma teklifi yapmış, ancak Qualcomm’un yönetim kurulu söz konusu teklifi geri çevirmişti. Reuters’in haberine göre, Broadcom sunduğu teklifi yükseltmeye hazırlanıyor.

Broadcom tarafından sunulan ilk teklifte Qualcomm hisselerine 70 dolar değer biçilmişti. Söz konusu 70 doların 10 dolarlık kısmının nakit, geri kalan 60 dolarlık kısmının ise Broadcom hisseleriyle karşılanması planlanmıştı. Yeni teklifte ise Qualcomm hisselerine 80 ila 82 dolar değer biçileceği söyleniyor. Bu değerlemenin ne kadarının nakit ile karşılanacağı ise henüz bilinmiyor.

Broadcom’un teklifin genelinin yanı sıra, Qualcomm’u baştan çıkarmak adına “ayrılık ücreti” olarak bilinen ücreti de yükseltmesi bekleniyor. Normalde toplam işlem bedelinin yüzde 3’ü olan bu ücretin yüzde 4 seviyesine çekileceği söyleniyor.

Qualcomm küresel mobil yonga pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yılın başından bu yana Apple ile hukuki bir savaş içinde olan şirket, 2018 model CDMA iPhone’lar için modem yongası üretme işini MediaTek’e kaptırmıştı.

Broadcom Qualcomm için yeni teklifini kısa süre içinde açıklayacak

Qualcomm tarafından şirketin hissedarlarına gönderilen açıklamada, Broadcom’un sunduğu teklifin düşük olduğu belirtilmişti. Qualcomm’un teklifin 80 dolar seviyesine çıkması durumunda daha ciddi bir değerlendirme yapabileceği belirtilmişti. Dedikodulara göre, Broadcom Qualcomm için yeni teklifini kısa süre içinde sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER