Teknoloji

Boston Dynamics’in robot köpeği Spot akşam yürüyüşünde görüldü – Video

Boston dynamics robot spot

Boston Dynamics, yeni nesil ileri robot geliştirme ve üretme konusunda akıllara gelen ilk şirketlerden biri. Şirketin hareket kabiliyeti robotlarının göründüğü videolar, izleyen pek çok kişiyi hayretler içinde bırakıyor. Ancak Kanada’nın Ontario eyaletinde yaşayan bazı şanslı insanlar, geçtiğimiz hafta Boston Dynamics’in robot köpeği Spot ile oldukça doğal ve yakın bir şekilde tanışma fırsatı yakaladı.

“@bloodtear” rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, Spot’un akşam karanlığında sokakta gezinirken görüldüğü bir videoyu paylaştı. Söz konusu videoda, Spot tıpkı gerçek bir köpek gibi sokakta dolaşıyor. Ancak Spot’un aslında bir robot olması, görülen manzarayı ilginç bir hâle getiriyor.

Videoyu paylaşan Twitter kullanıcısı takip eden tweet’inde, “Herkes bana onun sevimli olmadığını ve hepimizi yok edeceğini söylüyor. Bu sizin fikriniz. Ben robot köpek senyörümüzü selamlamayı seçiyorum” ifadelerini kullandı.

Boston Dynamics, robot köpeğinin yolda yürürken görülmesi üzerine açıklama yapma konusunda fazla zaman kaybetmedi. Şirketin açıklamasında, Spot’un “terbiyeci”sinin denetiminde bir akşam gezintisi yaptığı belirtildi. Rutin mobilite testleri çerçevesinde yapılan yürüyüşte Spot’un arkasındaki operatörü tarafından uzaktan kumandayla kontrol edildiğinin de altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER