Teknoloji

Bose’nin en yeni spor kulaklıkları ile dış ortam duyulacak

bose sport open earbuds
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bose’nin en yeni tam kablosuz kulaklıkları Bose Sport Open Earbuds, siz bir şeyler dinlerken çevrenizden haberdar olmanızı sağlamak için özel olarak tasarlandı. Diğer kulaklıkların çoğu kulak kanalının içine oturarak en azından ortam gürültüsünün bir kısmını engellerken, Sport Open EarBuds bunun yerine dışarıya yerleşiyor.

Bose de dahil olmak üzere kulaklık üreticilerinin, gürültü engelleme teknolojisiyle tam olarak tersini yapmaya çalışırken bu kadar çok para harcadıkları göz önüne alındığında, ortam gürültüsüne izin veren bir tasarım kulağa mantıksız gelebilir. Ancak trafikte bisiklet kullanırken veya hava karardıktan sonra koşarken olduğu gibi çevrenizden haberdar olmanın çok iyi bir şey olduğuna dair pek çok örnek sıralanabilir.

Farklı kulaklık üreticileri, benzer bir etki elde etmek için çeşitli yaklaşımlar sergilemişti. Örneğin, Aftershokz tarafından üretilenler gibi kemik iletimli kulaklıklar, kullanıcının kafasının yanlarına doğru titreşir ve kulağında kulaklık olmadan müziği duymalarına olanak tanır. AirPods Pro gibi kulaklıkların, ortam gürültüsünü duymak ve müzikle karıştırmak için mikrofonlarını kullandıkları bir tür “ortam” veya “şeffaflık” modu içermesi de yaygın hale geliyor.

Bose?nin yaklaşımı biraz farklı. Sport Open Earbuds, çoğu kulaklık gibi kulağın içine oturmak yerine “kulağın dış kenarını nazikçe kavrar” ve kulak kanalının üstüne oturur. Bose, bunun “kulak ucu olmadan, neredeyse hiç cilt teması olmadan ve kemik iletiminin neden olduğu sıkışma ve titreşimler olmadan” çalışmasına izin verdiğini iddia ediyor. Kulaklıkların ne çaldığını, yüksek ses seviyelerinde bile, yalnızca kullanıcının duyması gerektiğini de ekliyor.

bose sport open earbuds

Bose Sport Open Earbuds özellikleri

Teknik özellikler tarafına baktığımızda Bose, kulaklıkların tek bir şarjla sekiz saatlik pil ömrü sağlayacağın söylüyor. IPX4 toza ve suya dayanıklılık derecesi ve Bluetooth 5.1 desteği de mevcut. Her kulaklık tekindeki bir düğme ile kontrol edilebilirler (biri eşleştirilmiş bir telefondaki sanal asistanı çağırmak için ve diğeri de çalmayı kontrol etmek için) ve telefon görüşmeleri yapmak için yerleşik mikrofonlar da vardır. Bir taşıma çantası ve şarj tabanı ile birlikte geliyor ve Bose Music App ile kontrol edilebiliyor.

Bose, Sport Open Earbuds modelini şu an için sadece ABD’de satışa sunuyor. Siyah renkli kulaklıklar 199.95 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak. Ön siparişler açıldı, teslimatlar da ocak ayının ortalarında başlayacak.

İLGİLİ HABERLER