Teknoloji

Bose’den yeni kablosuz kulaklık: QuietComfort Earbuds II

bose quietcomfort earbuds ii

Bose QuietComfort Earbuds II adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını gözler önüne çıkardı. Teknoloji dünyasında gözler Apple etkinliğinde dolayısıyla yeni AirPods Pro üstünde olsa da, Bose’nin yeni kablosuz kulaklığı da dikkat çekici özelliklere sahip.

Bose QuietComfort Earbuds II, adından da anlaşılabileceği üzere 2020 çıkışlı ilk QuietComfort kulaklığın takipçisi niteliğinde. Tasarımda fazla değişikliğe gitmeyen Bose, kulaklığı yoğun ses kalibrasyonu teknolojileriyle yenilemiş. Buna bağlı olarak QuietComfort Earbuds II, selefine kıyasla 20 dolar daha yüksek bir fiyat etiketiyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Bose’den verilen bilgiye göre, QuietComfort Earbuds II selefine kıyasla üçte bir oranında daha küçük. İlk QuietComfort büyük bir kulaklık olduğu için bu alanda yapılan iyileştirmelerin önemli olduğunu söylemek gerekiyor. Şirket kulaklığın kulağa oturuşunun da Fix Kit adını verdiği bir çözümle iyileştirildiğine dikkat çekti.

Yeni QuietComfort Earbuds II’de kulak ucu artık iki parçadan oluşuyor. Oval şeklindeki kulak ucunu “sabitlik bandı” olarak adlandırılan bir bant destekliyor ve bu sayede kulaklığın kulağa güvenli şekilde oturması sağlanıyor. Kulaklığın kutusundan üç farklı kulak ucu seçeneği çıkıyor. Kullanıcılar kendileri için uygun olan seçeneği Bose uygulamasının yardımıyla belirleyebiliyor.

QuietComfort Earbuds II’de Bose’nin CustomTune olarak adlandırdığı ses kalibrasyon teknolojisi de mevcut. Bu teknoloji şirketin SoundControl isimli duyma destekleyici cihazında da yer alıyordu. Ancak bu sefer Bose temel kulaklık deneyimini iyileştirmek için CustomTune’dan yararlanıyor. Kulak kanalının akustik değerlerini ölçen CustomTune, hem sesi hem de aktif gürültü engelleme özelliğini kişiye özel olarak optimize ediyor. Bu işlem yarım saniyeden kısa sürüyor.

CustomTune’un ses frekans profilini her kulak için özelleştirdiğini belirten Bose, böylelikle seslerin dinleyicilerin kulaklarına sanatçıların istedikleri şekilde ulaştığının altını çiziyor. Aktif gürültü engelleme tarafında ise CustomTune gürültü azaltma sinyalini kalibre ediyor. İnsan seslerinin de daha iyi engellendiğine dikkat çeken Bose, aktif gürültü engelleme özelliğinin ortamdaki değişikliklere sürekli olarak adapte olduğunu vurguluyor.

bose quietcomfort earbuds iiBose QuietComfort Earbuds II, suya ve tere karşı IPX4 dayanıklılık sertifikasına sahip. 6 saatlik pil ömrünün üstüne şarj kutusuyla 3 saat daha eklenebiliyor. 20 dakikalık bir şarj ise 2 saat boyunca müzik dinlemeyi sağlıyor.

Bose QuietComfort Earbuds II, 299 dolar karşılığında ön siparişe çıktı. Kulaklık yurt dışında 15 Eylül itibarıyla raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER