Manşetler

AirPods Pro 2 daha gelişmiş özelliklerle birlikte geliyor

airpods pro 2

Apple AirPods Pro’nun uzun zamandır beklenen yeni versiyonu geldi. Apple’ın çarşamba akşamı internet üzerinden yayınlanan “Gelecek Zaman” etkinliğinde şirket, daha iyi ses kalitesi sunacağını vadettiği, yeni bir H2 çipli ikinci nesil popüler gürültü önleyici özellikli kablosuz kulaklığını, diğer bir deyişle AirPods Pro 2 modelini duyurdu.

Apple, H2 çipinin yeni kulaklıkların birinci nesil AirPods Pro’ya göre iki kata kadar daha fazla gürültüyü engellemesine olanak tanıdığını söylüyor. Ayrıca yeni kulaklıklar, H2 çipi sayesinde gelişmiş bir Uyarlamalı Şeffaflık modu sunuyor. Ek olarak Apple, AirPods Pro’nun “daha zengin bas” ve “daha geniş bir frekans aralığında kristal netliğinde ses” için yeni bir düşük bozulma ses sürücüsüne ve özel amplifikatöre sahip olduğunu dile getiriyor.

airpods pro 2

Yeni kulakiçi kulaklıkların önemli bir yeni özelliği de, gövde üzerindeki kaydırma hareketleriyle ses seviyesini ayarlama yeteneğidir. Bu, en sevdiğiniz şarkının sesini yükseltmek için bağlı cihaza yönelmeniz gerekmeyeceği anlamına geliyor. Apple, AirPods Pro’nun daha iyi pil ömrüne sahip olduğunu da ekliyor. Kulaklıklar aktif gürültü engelleme açıkken tek bir şarjla altı saat dinleme süresi sunuyor.

Ayrıca yeni AirPods Pro, Bul desteği sunan ve daha kolay yer bulabilmenizi sağlayacak yerleşik bir hoparlörle birlikte gelen gelişmiş bir şarj kutusu içeriyor. Bir Lightning kablosuyla veya Qi ya da MagSafe şarj cihazıyla şarj etmenin yanı sıra, kutuyu bir Apple Watch şarj cihazında da şarj edebileceksiniz. Artık şarj kutusu da tere ve suya dayanıklı. Üstelik başka bir şekilde taşımak istiyorsanız bir kordon takabileceğiniz bir halka da var. Bu arada kutudan ek bir silikon uç daha çıkacak.

airpods pro 2

Apple’ın ilk AirPods Pro modeli Ekim 2019’da bir ürün etkinliğinde değil, bir basın bülteni aracılığıyla duyurulmuştu. Buna rağmen bu kulaklık son derece başarılı oldu. Özellikle iPhone ve diğer Apple cihazlarıyla kesintisiz ve zahmetsiz çalışması esas ilgi kaynağı oldu.

AirPods Pro tarafından sunulan gürültü engelleme özelliği Sony ve Bose gibi şirketlerin ürünleriyle geçilmiş olabilir, ancak şeffaflık modu en iyisi olmaya devam ediyor. Yeni AirPods Pro 2 ile birlikte aktif gürültü engelleme daha da geliştiriliyor. Ayrıca şarj kutusu tarafında yapılan iyileştirmeler de, daha önce bizim de yaşadığımız yer bulma konusundaki sıkıntıları kesinlikle giderecektir.

airpods pro 2

AirPods Pro 2 23 Eylül’de yurt dışında satışa çıkıyor. Yurt dışı fiyatı 249 dolar olarak belirlendi. Türkiye fiyatı ise 5.399 TL olarak açıklandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER