Teknoloji

Bose mağazalarının kapısına kilit vuruyor

Bose gürültü önleme sistemini otomobillere taşıyor

Ses ürünleri üreticisi Bose, bazı bölgelerdeki fiziksel satış mağazalarını kapatma kararı aldı. Bu karar, şirketin Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Japonya’da kendi markasını taşıyan mağazalarını kapsıyor. Bose’den yapılan açıklamada, şirketin ürünlerinin büyük ölçüde e-ticaret kanalları üzerinde satın alınmasının bu kararın temel sebebi olduğu belirtildi. Bose’nin bu kararı, şirketin mağazalarında çalışan yüzlerce kişinin işsiz kalmasına sebep olacak.

Bose’nin ilk fiziksel satış mağazası 1993’te açılmıştı. Şirketin hâlihazırda ABD’deki pek çok alışveriş merkezinde mağazası bulunuyor. Mağazaları bir tür galeri olarak da kullanan şirket; burada kendisiyle özdeşleşen gürültü önleme özellikli kulaklıkların yanı sıra akıllı hoparlörlerini ve aynı zamanda kulaklık işlevi gören güneş gözlüklerini de satıyor. Bose’nin zincir teknoloji mağazalarında da deneyim noktaları bulunuyor.

Bose’nin fiziksel mağazalarını kapatma kararından kaç kişinin etkileneceği konusunda şirketten şu an için kesin bir sayı verilmiş değil.

Bose tüm mağazalarını kapatmayacak

Bose’nin küresel satışlardan sorumlu başkan yardımcısı Colette Burke, konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu: “Fiziksel mağazalarımız başlangıçta insanlara ses ve ev eğlence sistemlerini test etme ve konuyla ilgili bilgi alma fırsatı sunuyordu. Bu o dönemde radikal bir karardı, ancak biz müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanmıştık. Şimdi de aynısını yapıyoruz.”

Bose’nin Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Japonya’daki mağazaları önümüzdeki birkaç ay içinde kapanacak. Şirket toplamda 119 mağazanın kapısına kilit vurmuş olacak. Şirketin Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Güney Kore ve Güney Doğu Asya’daki fiziksel mağazaları ise faaliyetlerine devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER