Teknoloji

Bose düşük satışlar nedeniyle küçülmeye gidiyor

Bose gürültü önleme sistemini otomobillere taşıyor

Ses ürünleri pazarının önemli oyuncularından Bose için işler eskisi kadar yolunda gitmiyor gibi görünüyor. Boston Globe gazetesinin haberine göre, şirkette son birkaç yıldır kademeli şekilde personel sayısını azaltıyor. 2019 verilerine göre 9000 personeli olan Bose’nin personel sayısı, 2021 itibarıyla 7000’e inmiş durumda.

Şirketten ayrılan çalışanlar tarafından gazeteye verilen bilgilere göre; satış hedeflerinin tutturulamaması, sesli gözlük Frames ve SoundControl işitme desteği cihazı gibi yeni ürünlerin beklenen ilgiyi görmemesi şirketi etkiledi. Apple ve Sony gibi güçlü rakiplerin varlığının da Bose’nin işini zorlaştıran unsurlar arasında olduğu söyleniyor.

Şirket sözcüsü Joanne Berthiaume tarafından Boston Globe’a gönderilen açıklamada, son işten çıkarmalar doğrulandı. İşten çıkarma stratejisi konusunda bilgi vermeyen Berthiaume, şirketin kendisi için en önemli alanlara odaklanma nedeniyle böyle bir yola girdiğini belirtti. Şirket sözcüsü, farklı alanlarda 200 kişinin işe alındığı bilgisini de verdi.

İş gücünün kısıtlanmasına şaşırmamak gerekiyor. Bose denince pek çok kişinin aklına ilk olarak kulaklık ve hoparlörler geliyor. Kablosuz kulaklık pazarında Bose’nin karşısında Apple gibi önemli rakipler bulunuyor. Hoparlör pazarında ise Amazon ve Sonos gibi akıllı hoparlör üreticileri şirketin karşısında duruyor.

İLGİLİ HABERLER