Teknoloji

Apple’dan Bose, Logitech ve Sonos ürünleriyle ilgili çarpıcı karar

apple malatya mağaza

Apple Bose, Logitech ve Sonos’un ürünlerini satmayı bıraktı. Artık söz konusu markaların ürünlerini Apple’ın fiziksel mağazalarında veya Apple Online Store’da bulmak mümkün olmayacak. Şirket böylelikle mağazalarında Apple ve Beats markalı ses ürünlerini biraz daha ön plana çıkarmış olacak.

Bloomberg’in haberine göre, Apple’dan konuyla ilgili olarak Sonos’a gönderilen açıklamada “şirketin eylül ayından sonra mağazalarında üçüncü taraf hoparlörleri satmayacağı” belirtildi. Sonos’un hisseleri bu haberin çıkmasının ardından yüzde 7 oranında değer kaybetti.

Apple’ın yakında AirPods Studio adıyla anılan ilk kulak üstü kulaklığını tanıtması bekleniyor. Şirketin bir yandan da yeni bir AirPods kulaklık ve HomePod hoparlör üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Bose, Logitech ve Sonos markalı ürünlerin satışını bırakmak, Apple söz konusu olunca şaşırtıcı bir durum değil. Şirket daha önce de benzer bir hamle yapmış ve Apple Watch’u piyasaya sürmeden önce mağazalarında Fitbit ürünlerinin satışını durdurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER