Teknoloji

Bosch eStroller elektrikli bebek arabasıyla ebeveynlerin yükünü hafifletecek

bosch estroller

Elektrikli ulaşım, sadece yetişkinlerin hayatına dokunmakla yetinmeyecek gibi görünüyor. Bosch, eStroller adını verdiği elektrikli bebek arabası sistemini duyurdu. Çift elektrikli motor ve sensörlerin kullanıldığı sistem, ebeveynlerin bebeklerini daha rahat taşımasını mümkün hâle getirmeyi amaçlıyor. eStroller, bebek arabasının farklı yönlere gitmesini engelleyecek bir teknolojiye de sahip.

eStroller, yolun yüzeyini inceleyerek ebeveyn ve bebeğin yokuşu çıkmasına yardımcı olacak. Düşüşlerde otomatik olarak frene basacak olan sistem, yanal yokuşlarda da bebek arabasının çizgisini koruması sağlayacak. eStroller, kontrol kaybı yaşandığında veya güçlü rüzgar nedeniyle denge bozulduğunda bebek arabasını durdurabilecek.

Teknolojinin pil sistemi de başka kolaylıklara sahip. 14,5 kilometrelik menzil çok uzun değil. Ancak sistemde Bosch’un 18V gücündeki değiştirilebilir pil tasarımı tercih ediliyor. Bu da ebeveynlerin yedek bir pil daha taşıyıp gerektiğinde değişiklik yapabileceği anlamına geliyor. eStroller’ın pili, USB girişi üzerinden doldurulabiliyor.

Bosch eStroller Bluetooth ile akıllı telefona bağlanıyor

Bosch’un bebek arabası sistemi, akıllı telefona Bluetooth üzerinden bağlanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar hem şarj durumunu görebiliyor hem de eStroller’ı hırsızlara karşı koruyacak alarmı aktif hâle getirebiliyor. Şarjın bitmesi durumunda ise iş yine anne veya babaya kalıyor.

Bosch eStroller; tek çocuk, ikizler ve iki kardeş için uygun donanımlara sahip. Ancak Bosch elektrikli bebek arabasını doğrudan kendisi satmayacak. Şirket bunun yerine bebek arabası üreticileriyle birlikte çalışacak. Bu doğrultuda Bosch’un ilk iş ortağı İsveçli Emmaljunga olacak. İkilinin birlikte geliştirdiği ilk eStroller, 2020’nin başlarında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER