Teknoloji

Borsa İstanbul Google Finans’ta

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yıllarca İMKB adıyla anılan İstanbul Borsası, NASDAQ ile gittiği stratejik ortaklığının ardından kozmetik bazı değişiklikler geçirmiş ve Borsa İstanbul adını almıştı. Bu yeni dönemde küresel yatırımcıların ilgisini daha fazla çekmeyi hedefleyen Borsa İstanbul’a bir destek de Google Finans servisinden geldi.

borsa-istanbul-google-finans-160713

Artık Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere dair istatistiklere ve gerçek zamanlı bilgilere Google Finans servisi üzerinden ulaşılabilecek. Şirketler için oluşturulan sayfalardaysa Borsa İstanbul performanslarına ek olarak, şirketlere ilişkin tanımlayıcı bilgiler ve yönetim kurulu listesine de yer veriliyor. Aynı sayfa üzerinden şirketlerin çeyrek sonuçlarını yayınlayacağı tarihler de görülebiliyor.

Google Finans servisi üzerinden Borsa İstanbul’daki şirketlerin durumunu görmek için google.com/finance adresinde arama çubuğuna ”IST:” yazıp sonra da şirketin Borsa İstanbul’daki kısaltmasını yazmak gerekiyor. Arama çubuğuna ”IST:” yazıldığı zaman Google en çok aranan şirketleri çubuğun hemen altında sıralıyor. Borsa İstanbul ile birlikte Brezilya, İsviçre, Avusturya ve Tayland borsalarına ait veriler de Google Finans’a eklendi.

İlgili >> Webrazzi

İLGİLİ HABERLER