BMW 7 serisi sedan otomobillerin yeni modelleri Android telefonlar üzerinde çalışan Spotify ve benzeri müzik uygulamalarını otomobilin kontrol arayüzü üzerinden kontrol imkanı verecek, böylelikle sürüş sırasında kontrol için telefonla ilgilenmek gerekmeyecek. BMW benzer bir özelliği birkaç yıldır iOS için sunuyordu, şimdiyse Android için benzer bir entegrasyon getiriliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2027 BMW X5’in fiyatı tüm seçeneklerle 103 bin doları aştı

2027 Toyota Crown hibrit sistemi ve tasarımıyla yenilendi

Bellek krizi otomobil fiyatlarını yeniden yukarı çekiyor

Mercedes-Benz S-Serisi Türkiye fiyatı 22,85 milyon TL’den başlıyor

Almanya’da elektrikli otomobiller benzinli araçları ilk kez geçti
Ne var ki, bu yeni özelliği Android Auto ile karıştırmamak gerekiyor. BMW gelecekteki araçlarında hem Android Auto hem de Apple CarPlay için destek vereceğini daha önce açıklamıştı, ancak bu arada çeşitli uygulamalarla otomobilin kontrol paneli arasında entegrasyon noktalarını kullanıyor, tıpkı Ford’un otomobillerinde gördüğümüz AppLink sistemi gibi. AppLink’in açık kaynak tabanlı olan ve SmartDeviceLink olarak adlandırılan bir versiyonu da son zamanlarda Toyota’nın otomobillerinde yer alıyor. Bu durum büyük otomobil üreticilerinin araç sahiplerine Apple ve Google’ın sistemlerinden farklı olarak başka yöntemlerle aracın kontrol arayüzünü yönetme fırsatı tanımak istediğini gösteriyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.



