Ulaşım

BMW elektrikli otomobil portföyünü X3 ve Mini ile genişletecek

bmw elektrikli otomobilBMW geçtiğimiz günlerde bir duyuru yaparak elektrikli X3 ve Mini modelleri üreteceğini açıkladı. Bu hamle ile birlikte BMW elektrikli otomobil portföyünü genişletme adına önemli bir adım atmış olacak.

Alman otomotiv devinin elektrikli otomobiller konusunda dikkate değer bir geçmişi bulunuyor. Şirket, elektrikli otomobili i3’ü 2013’te görücüye çıkarmıştı. 2009’da ise küresel çapta 500 adet elektrikli Mini E modeli test edilmişti. Bu hamleleri daha sonrasında piyasaya çıkan ve spor tasarımıyla dikkat çeken BMW i8 izlemişti. Şirket aynı dönemde X5 ve 3 serisinin elektrikli versiyonlarını da geliştirmişti. BMW’nin hibrit otomobil portföyünde X5 xDrive40e, 2.25xe, 3.30e ve 7.40e gibi modeller de bulunuyor.

BMW elektrikli otomobil pazarında “rekabetçi” olacak

BMW’nin yeni elektrikli otomobillerini 2019’da satışa sunulması planlanıyor. BMW CEO’su Harald Krueger, yeni araçlarının menzil ve fiyat konusunda “rekabetçi” bir yapıda olmasını amaçladıklarını dile getirdi. Elektrikli otomobil pazarında BMW’nin karşısında Mercedes, Volkswagen ve Tesla gibi rakipler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER