Ulaşım

BMW elektrikli otomobiller için kablosuz şarj teknolojisini yakında kullanıma sunacak

bmw elektrikli otomobillerBMW elektrikli otomobiller konusundaki yatırımlarını sadece araçlarla sınırlı tutmuyor. Şirket bir yandan da elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasını destekleyecek yan teknolojiler üzerinde çalışıyor.

Bu teknolojiler arasında en dikkat çekicisi ise kablosuz şarj teknolojisi gibi görünüyor. Şirketin elektrikli araçlar için geliştirdiği kablosuz şarj teknolojisinin önümüzdeki temmuz ayı itibarıyla kullanıma sunulması planlanıyor.

BMW’den yapılan açıklamaya göre, üretime hazır endüktif şarj sistemleri mevcut elektrikli hibrit modellerin büyük kısmını destekleyecek. Kablosuz teknolojisinin isminin ne olacağı ve maliyetinin ne kadar olacağı ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

BMW’nin projeye dair kapsamlı detayları yaz mevsiminin sonu itibarıyla açıklaması bekleniyor. Şirket henüz endüktif şarj için tanınmış bir standart geliştirilmediği gerekçesiyle teknolojisini yüksek sesle duyurma konusunda biraz çekingen davranıyor.

BMW’nin teknolojisini geniş kapsamlı biçimde kullanıma sunmasının ardından farklı bir standart belirlendiği takdirde şirketin çözümünün standart dışı kalma ihtimali bulunuyor. Bu riske girmek istemeyen BMW, ilk etapta sadece uzun süreli kiralanan elektrikli 5.30 modelleri için kablosuz şarj imkanı sunacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, otomobil yaklaşık 3,5 saatin sonunda şarj olacak.

BMW elektrikli otomobiller konusundaki ciddiyetini geliştirdiği kablosuz şarj teknolojisiyle bir kez daha gösteriyor. Şirketin 3,5 saatlik şarj süresini de önümüzdeki dönemde aşağıya çekmesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER