Teknoloji

BluTV ilk karantina hafta sonunda ne kadar izlendi?

blutv

Hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmaya başlanmasıyla birlikte internet üzerindeki içerik yayın servislerine talep de artıyor. Turkcell TV Plus veya Vodafone TV gibi servisler içeriklerini ücretsiz hâle getirme yoluna giderken benzer bir adımı BluTV de atmıştı. Üstelik BluTV’nin attığı bu adım o kadar ilgi gördü ki, ücretsiz izleme imkanının sunulmaya başlandığı geçtiğimiz cuma akşamı saat 9’da servise erişimde kısa süreliğine sıkıntı yaşanmıştı.

BluTV, geçtiğimiz hafta sonu gösterilen performansı yayınladığı bir infografikle paylaştı. Hafta sonunda iOS uygulaması App Store’da en çok indirilen ücretsiz uygulama hâline gelmiş olan servis, fırsatı iyi değerlendirmişe benziyor. Üye kazanımında bir önceki hafta sonuna göre yüzde 335’lik artış kaydedildi. 1 milyon 729 bin 90 saatlik toplam izlenme süresiyle de servis rekor kırmış oldu. Bu sürenin büyük bir kısmını ise diziler oluşturdu.

En çok izlenen yerli içerikler Saygı, Alef, Yarım Kalan Aşklar, SıfırBir ve Aynen Aynen olarak sıralandı. Yabancı yapımlarda ise birinciliği Game of Thrones aldı. Anlaşılan o ki, izleyiciler  izleyemedikleri bölümlerini izleme fırsatını kaçırmadılar.

BluTV yayınları en çok web üzerinden takip edilirken, bunu mobil cihazlar ve akıllı TV’ler izledi.

Yukarıda verdiğimiz bilgilerin yer aldığı infografiği aşağıdaki tweet’te inceleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER