Teknoloji

Twitter’ın bünyesinden çıkan Bluesky 1 milyon kullanıcıya ulaştı

bluesky

En kayda değer X (eski adıyla Twitter) alternatiflerinden biri olarak gösterilen Bluesky, 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Kuşkusuz bu, büyük sosyal ağlardaki kullanıcı sayısıyla karşılaştırıldığında çok küçük bir rakam. Ancak bugüne kadar çoğu insanın erişemediği bir servis için oldukça büyük bir olay.

Platform adına TechCrunch‘a konuşan Rose Wang, servisin uygulamasının temmuz ayı itibarıyla 1 milyon indirme sayısına ulaştığını belirtti. Wang, bu başarıyı platformun atası olarak tanımlanabilecek X’te duyurmayı da ihmal etmedi. Bluesky’a katılmak için hâlâ bir davet koduna sahip olmak gerekiyor. Bu koda erişebilenlerin sayısı henüz 1 milyonu bulabilmiş durumda.

Platform ilk olarak Twitter tarafından finanse edilen ve Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey tarafından desteklenen merkezi olmayan bir sosyal ağ olarak sahneye çıkmıştı. Kapalı beta olarak piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, kullanıcılara kendi algoritmalarını seçebilme ve böylece zaman çizelgelerini özelleştirebilme olanağı sunulmuştu.

Bluesky davet kodları eBay’de yüzlerce dolar karşılığında satılıyor

Bluesky reklamsız kalmayı sürdürmek amacıyla, kullanıcıların kimliklerini doğrulamalarının bir yolu olarak ücretli bir alan adı hizmeti sunmaya başlamıştı. Uygulamanın ne zaman herkese açılacağı belirsizliğini koruyor. Davet kodlarının eBay’de yüzlerce dolar karşılığında satılmaya devam ettiğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER