Teknoloji

BlackMagic Pocket Cinema Camera 6K Pro modeli ile beklenen bir özellik geldi

blackmagic pocket cinema 6k pro

Blackmagic, Pocket Cinema Camera 6K’nın, orijinalde sorunlu bulunan birçok noktayı düzeltmeyi amaçlayan yeni bir “Pro” sürümü tanıtıldı. Eğilebilir, daha parlak bir ekran ve isteğe bağlı bir elektronik vizör eklentisi, daha büyük bir pil ve yerleşik ND eklenenler arasında yer alıyor. Kamera, Blackmagic’in normal 6K serisinin yukarısına konumlandırılıyor. Fiyatı da Pro olmayan versiyondan yaklaşık 500 dolar daha fazla. Sonuçta 2 bin 495 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip.

Yeni özellikler kamerayı tüketiciler için hâlâ ideal hale getirmese de, film yapımcılarına ve video prodüksiyon stüdyolarına belirli bir bütçeyle yaşam kalitesi iyileştirmeleri getirecektir. Özellikle de eğilebilir ekran işleri kolaylaştıracaktır. Ekranı yukarı veya aşağı eğmek, kameranın kullanımını kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır. Hatta çekim tarzınıza bağlı olarak harici bir monitör ihtiyacını da ortadan kaldırabilir.

blackmagic cinema 6k pro

İlk Pocket Cinema 6K’nın ekranını dış mekanda görüntülemenin zor olduğuna dair yorumlar vardı. Ancak Pro’nun bunun için iki farklı çözümü var. Birincisi, ekranın şu anda 1500 nit parlaklık değeriyle çalışıyor olması, bu da parlak güneş ışığında monitörün görünürlüğüne yardımcı olacaktır. İkincisi, kameranın tek HDMI bağlantı noktasını almak yerine özel bir konektör kullanan 500 dolarlık OLED elektronik vizör de satın alınabilir.

Tüm bunlara güç sağlamak için, orijinaldekinden daha büyük bir pil kullanılır. Ancak Blackmagic, ekran yüzde 50 parlaklıkta iken yalnızca bir saatlik çekim süresinden bahsediyor. Ancak bu, ilk modelin tahmini 45 dakikasına göre bir gelişme sayılır.

Özellikle dışarıda çok çekim yapanlar için daha heyecan verici bir özellik ise yerleşik ND filtreleridir. Kameranın, güneşin biraz fazla parladığı zamanlar için ışığı iki, dört ve altı durak kesen dört yerleşik filtresi var. Elbette, Sony’nin kameralarında olduğu gibi, gizli duruşlar yerine sürekli bir menzil sağlayan elektronik olarak değişken bir ND filtresi daha iyi olabilirdi, ancak bu fiyat noktasında Blackmagic o yola gitmemesi anlaşılır.

Ekstra bir mini XLR jakını daha eklerseniz Pro, orijinal Pocket 6K’ya güzel bir yükseltme olarak nitelendirilebilir. Aynı zamanda, benzer bir Super-35 sensöre, EF yuvasına ve yerleşik ND’ye sahip olan Canon’un C100 Mark II ile kamerayı daha rekabet eder hâle getiriyor. Bu kameralar farklı türlerdeki video çekim profesyonellerine veya amatörlere hitap edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER