Teknoloji

BlackBerry yol haritası 2014’ün ikinci yarısında neler göreceğimizi ortaya koyuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:


blackberry-passport-beyaz-260814

BlackBerry yakında çıkacak akıllı telefonları hakkında sürekli ipuçları veriyor, ancak bu modellerin ne zaman görünmeye başlayacağı hakkında net bir tablo ortaya koymuyor. N4BB sitesinin yayınladığı yol haritası sayesinde tablonun biraz netleşmesine katkıda bulunuluyor.

Yol haritası 2014’ün geri kalan bölümünde nelerin olacağını ve cihazların nasıl konumlandırılacağını gösteriyor. Windermere kod adına sahip olan, kare görünümlü Passport ve lüks sınıfına giren Khan kod adlı Porsche Design P’9983 modellerinin üçüncü çeyreğin sonuna doğru, eylül ayı içinde çıkması bekleniyor. Bu modeller sırasıyla inovasyon ve prestij modelleri olarak nitelendiriliyor.

blackberry-2014-yol-haritasi-260814

Classic ve LTE destekli Z3 modelleriyle ilgili olarak yol haritasında bir ibareye rastlanmıyor, ancak BlackBerry 10.3 için çıkacak 10.3.1 güncellemesinin Classic cihazının çıkışına özel olduğuna dair bir ifade dikkat çekiyor. Ayrıca 10.3.1 sürümünün dördüncü çeyrekte geleceği de belirtiliyor.

Bu arada yol haritası hangi cihazlar için yolun sonunun geldiğini de gösteriyor. Birçok BlackBerry cihazının ömrünün uzun olmadığını biliyoruz, yol haritası bunun doğrulması gibi bir nitelik taşıyor. Z3 ve emektar 9720 modelleri yıl sonu itibarıyla ömürlerini tamamlıyor. Z30 ve Q10 modelleri de çok yakında müzelik cihazlar arasındaki yerlerini alacak.

İLGİLİ HABERLER