Teknoloji

BlackBerry yeniden yükselmeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry-Q5-inceleme-00016

BlackBerry çalışanlarına üst yönetim tarafından gönderilen bir mesaj internete sızdı. Söz konusu mesajla BlackBerry’nin yeniden yapılanma sürecini tamamladığı ve artık iş gücünde kesintiye gitmek yerine kadrolarını genişletmeyi, hatta başka şirketleri satın almayı planladığı ortaya çıktı.

Sızan şirket içi mesajı yayınlayan Reuters’in haberine göre, BlackBerry son üç yıllık dönemde iş gücünde yüzde 60 oranında kesintiye gitti. Apple ve Google ile mobil pazarda girdiği rekabette zor zamanlar yaşayan şirket için en karanlık dönem geride kalmışa benziyor. Çalışanlara gönderilen mesajda BlackBerry CEO’su John Chen, kamuoyunda sıklıkla konuşulan yeniden yapılanma sürecinin tamamlandığını açıkladı.

Chen mesajında ürün geliştirme, satış ve müşteri servisi alanlarındaki çalışan sayılarını kademeli olarak artırmayı planladıklarını belirtti. BlackBerry’yi yeniden başarılı bir şirkete dönüştürme sürecinde hata yapma lükslerinin olmadığının altını çizen Chen, yeni cihaz yönetim sistemi ve akıllı telefon BlackBerry Passport’un görücüye çıkacağı bu dönemde çalışanlarının odaklarını kaybetmemelerini istedi.

Bundan yaklaşık sekiz ay önce BlackBerry’de CEO’luk koltuğuna oturan Chen, kötü durumdaki şirketleri kurtarmasıyla kendisine bir ün yapmıştı. BlackBerry’nin esas olmayan varlıklarını hızlı biçimde elden çıkaran, üretim ve tedarik zinciri ilişkilerini kuvvetlendiren CEO, nakit elde etmek için BlackBerry’nin Waterloo’daki taşınmazlarını da elden çıkarmıştı. Chen önümüzdeki dönemdeyse mobil veri güvenliği ve mobil cihaz yönetimi gibi BlackBerry’nin güçlü olduğu alanlara odaklanmak istiyor.

İLGİLİ HABERLER