Teknoloji

BlackBerry Rio Z20’ye ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ve özellik listesi internete sızdı

bb-rio-1

Yeniden yapılanma sürecini devam ettiren BlackBerry, bu yolda önemli bir mesafe kat etmiş durumda. Akıllı telefon pazarında kaybettiği payın en azından belli bir bölümünü geri almayı amaçlayan şirket, bu doğrultuda yeni akıllı telefonlar üzerinde çalışmayı da sürdürüyor. BlackBerry Rio Z20 adını taşıyan cihaz da bu yönde yapılan çalışmaların en son ürünü olmaya aday gözüküyor. İnternete sızan fotoğraflar ve özellik listesiyse BlackBerry Rio Z20’ye dair daha somut bilgi edinmeyi mümkün kılıyor.

Orta segmentte konumlandırılacağı söylenen cihazın arkasında 8 megapiksel kamera bulunuyor. Rio Z20’nin BlackBerry’nin gün yüzüne çıkarmadığı Manatoba Z3 LTE isimli cihazından hareketle hazırlanmış olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Cihazın orta segment ürünlerin popüler olduğu Avrupa, Latin Amerika ve gelişmekte olan pazarlarda piyasaya sürüleceği belirtilirken, ürünün fiyat etiketinin 300 doların altında olacağı iddia ediliyor.

bb-rio-2

2015’in şubat ayında resmiyet kazanması beklenen BlackBerry Rio Z20’de 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran, 2800 mAh kapasiteli pil, MSM8960 çift çekirdekli 1.5 GHz işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, LTE ve 2 megapiksel ön kameranın bulunduğu öne sürülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER