Teknoloji

BlackBerry mobil cihaz birimini kapatmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Thorsten Heins’ın görevine son veren ve alıcı arayışlarını bir kenara bırakan BlackBerry’nin yeni CEO’su John Chen, şirketin mobil cihaz işlerini kapatmak gibi bir planının olmadığını dile getirdi.

blackberry-ceo-john-chen-051113

Reuters tarafından verilen ve Chen’in açıklamalarına atıfta bulunan habere göre, BlackBerry akıllı telefon pazarına sağlam bir geri dönüş yapmasına olanak sağlayacak yeterli özkaynağı elinde bulundurduğuna inanıyor. Chen, Reuters ile gerçekleştirdiği röportajda benzer filmi daha önce gördüğünü ve bunu da daha önce gerçekleştirdiğini kaydetti.

Chen, geri dönüşün en az altı çeyrek yıl alacağını kaydetti. Yeni CEO’nun geri dönüş stratejisinin parçaları arasında mobil cihaz birimini tutmanın yanı sıra şirketin yönetici takımını değiştirmek, kadroya yeni yetenekler eklemek ve sistemde bulunan bazı kişilere çeşitli terfi olanakları sunmak da bulunuyor.

Thorsten Heins’ın yerine CEO olarak atanan John Chen şu anda özel sermaye şirketi Silver Lake’de kıdemli danışman olarak görev yapıyor. Bu şirket Michael Dell’in Dell’i borsadan çekmesi noktasında da onunla işbirliğinde bulunmuştu.

Chen’in Silver Lake’deki rolünün BlackBerry’deki göreviyle herhangi bir ilgisi olmayacak. Yine de CEO, BlackBerry 10 işletim sisteminin Dell donanımlarına lisanslanması noktasında herhangi bir detay vermekten kaçındı.

Görünen o ki, John Chen’in elinde bir plan var ve her şeyden önemlisi kendisine güveniyor. Bakalım, BlackBerry yatırımcıları o kadar sabırlı davranabilecek mi, hep beraber göreceğiz.

İlgili >> Reuters

[Görsel – Walt Disney Company]

İLGİLİ HABERLER