Teknoloji

BlackBerry iOS ve Android için BES 10 Secure Work Space uygulamasını yayınladı

Bazı şirketler çalışanların kurumsal telefonlarını sadece iş amaçlı olarak kullanmalarına izin verirken, bazı şirketler de çalışanlarının iş için de kendi cihazlarını kullanmalarına müsade ediyor. Her iki durum da kendi içinde artı ve eksileri bir arada barındırıyor, ancak ikinci grup için kişisel uygulamaların ve işe yönelik uygulamaların karışması ihtimali bulunuyor. Bu durumun önüne geçmek isteyenler için BlackBerry tarafından hazırlanan Secure Work Space uygulaması iOS ve Android platformlarındaki yerini aldı.

blackberry-z10-avea-080213

Apple ve Samsung gibi güçlü rakiplere karşı akıllı telefon pazarında büyük bir mücadele veren BlackBerry, Q10 ve Z10 gibi modelleriyle pazarda yeniden tutunmaya çalışsa da şirketin geleceği hakkında bir öngörüde bulunmak halen pek kolay değil. Özellikle güvenlik konusunda rakiplerinin önünde bulunduğunu düşünen şirket, Pentagon’un iOS ve Android cihazlara kurum içi kullanım için onay vermesiyle hayal kırıklığına uğramıştı.

Ancak bu hayal kırıklığı şirketin güvenlik alanında yaptığı çalışmalara devam etmekten alıkoymadı. Tıpkı BBM gibi, gelişmiş güvenlik sistemlerini de farklı platformlara ihraç etmeye karar veren şirket, bu karar doğrultusunda Secure Work Space uygulamasını iOS ve Android kullanıcılarına sunmaya başladı. Bu uygulama sayesinde BlackBerry kendisini diğer cihazlar için terk eden kullanıcılarıyla da yeniden temasa geçmiş olacak.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER