Manşetler

BlackBerry iki yeni Android telefonu planlıyor

blackberry

blackberry

BlackBerry için donanım işi henüz bitmedi. CEO John Chen geçen hafta Abu Dabi’nin The National adlı yayın organına verdiği röportajda iki yeni BlackBerry akıllı telefonunun yolda olduğunu söyledi. Her ikisi de Android ile çalışacak bu telefonlardan bir tanesi fiziksel klavyeye, diğeri de tamamen dokunmatik ekrana sahip olacak.

Bu iki telefonun şirketin ilk Android cihazı Priv’den ne oranda farklı olacağı en önemli sorulardan bir tanesi olacak. Geçen yılın sonlarına doğru yurt dışında piyasaya sürülen bu telefon satışları artırmada çok başarılı olamadı, geçen çeyrekte sadece 600 bin adet cihazın satışı gerçekleştirildi.

Chen, Priv’in yanlış bir adım olduğunu itiraf ediyor, gazeteye ilk üst sınıf bir cihazla, üstelik ilk Android cihazlarıyla bu şekilde çıkış yapmanın pek akılcı olmadığını söylüyor. Ayrıca 699 dolarlık kızaklı klavyeli telefonun çok da üst sınıf bir ürün olmadığının altını çiziyor, birçok kurumsal müşterinin kendilerine telefonu satın almak istediklerini, ancak 700 dolarlık fiyatın buna engel olduğunu söylediğine dikkat çekiyor. Şimdi 400 dolarlık fiyata sahip cihazla daha çok ilgilendiğini belirtiyor.

blackberry

 

O hâlde bu iki yeni BlackBerry cihazının, Rome ve Hamburg kod adlarıyla anılan telefonların orta segmente denk düşen fiyat noktalarından satılmasını bekleyebiliriz. BlackBerry yöneticileri muhtemelen 500 dolar altı sözleşmesiz fiyatları zorlayacaktır. Buna ek olarak şirket ürünlerini pazarlarken bunların gerçek anlamda güvenli olan tek Android cihazları olduğunu söylemeye de devam edecektir.

BlackBerry Central kurucusu Dylan Habkirk’ün BBM kanalında yeni BlackBerry telefonlarına ait olduğu iddia edilen bulanık fotoğraflar görünüyor. Ne var ki, fotoğraflar cihazlar hakkında fazla ipucu vermiyor. Nasıl görünürlerse görünsünler, bu iki cihaz Chen’in BlackBerry’yi bir donanım şirketi olarak tutmaktaki çabalarının son oyuncuları olacak. CEO geçen yıl şirketi kârlı tutabilmek için yılda 5 milyon akıllı telefon satma hedefinden bahsetmişti. Eğer bu hedefe ulaşılmazsa, BlackBerry’nin donanım biriminin kapısına kilit vurması kaçınılmaz olacaktır.

Şirketin telefonları artık resmi olarak Türkiye’de satılmıyor. Bu nedenle ilk Android telefonu Priv’in Türkiye’de resmen satıldığını görmemiştik. Görünüşe göre, yakında beklenen iki yeni orta segment Android cihazı için de aynı durum geçerli olacak. Bu durumda Priv gibi bu yeni cihazlara erişmek isteyenlerin yurt dışından edinmeleri gerekecek.

İLGİLİ HABERLER