BlackBerry CEO’su Thorsten Heins şirketin yeni klavyeli akıllı telefonu Q10’un şirketin şu ana kadarki kusurlarını affettirecek nitelikte bir cihaz olduğunu dile getirdi. Birleşik Krallık’ta satışa sunulan Q10 sergilediği ilk gün performansıyla kendisine yönelik beklentilerin üstüne çıkmayı başardı. Ülkenin büyük mağazalarından biri olan Selfridges’tan yapılan açıklamada saat başına satılan Q10 sayısının bini aştığı ve telefonun stoklarının hızlı bir biçimde tükendiği belirtildi.

Bloomberg’e konuşan BlackBerry CEO’su Thorsten Heins, Q10’un şirketin BlackBerry 10 işletim sistemli ilk akıllı telefonu Z10’a kıyasla daha başarılı olacağını ifade etti. Heins bu öngörüsüne gerekçe olarak Q10’un yeni BlackBerry özelliklerinin yanı sıra, BlackBerry denince akla gelen ilk şey olan QWERTY klavyeye sahip olmasını gösterdi. Zor günlerde BlackBerry 10’a büyük umutlar bağlayan şirket, bu beklentilerinin karşılığını nispeten almışa benziyor. BlackBerry 10’un yayınlanmasının ardından şirketin hisseleri yüzde 20 değer kazanmış durumda.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Clicks Communicator çalışan prototiple ilk kez göründü

Samsung Galaxy Z Fold 8 için sürpriz paylaşım yaptı ve yeni tasarımı işaret etti

Katlanabilir iPhone, iPhone X gibi geç satışa çıkabilir

Huawei İstanbul’daki yeni mağazasını Marmara Forum’da açtı

Galaxy S27 Ultra, selfie kamerasında iPhone 17’ye yaklaşabilir
Yine de Heins’ın Q10’a yönelik iyimser açıklamalarına biraz tedbirli yaklaşmak gerekiyor. BlackBerry CEO’su şirketin bu yıl yayınladığı ilk telefon olan Z10 için de benzer ifadeler kullanmıştı. Z10 ilk çeyreğinde 1 milyonluk bir satış rakamına ulaşsa da, şu anda satış grafiğinin çeşitli pazarlarda düşüşe geçmesi Q10 için de aynı şeylerin yaşanabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.
İlgili >> Bloomberg
Günün Öne Çıkan Fırsatları








Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


