Manşetler

BlackBerry BBM faaliyetlerini ayrı bir şirkete aktarabilir, masaüstü uygulaması yolda

BlackBerry Messenger’ın iOS ve Android platformlarına gelişi beklenirken ilginç bir gelişme yaşandı. Wall Street Journal’ın haberine göre Kanadalı BlackBerry, BBM’in faaliyetlerini ayrı bir şirket çatısı altında sürdürmesi fikrini değerlendiriyor.

blackberry-messenger-280813

BBM, BlackBerry’nin en değerli varlıklarından birini teşkil ediyor. Bu mesajlaşma servisinin özel bir şirket olarak faaliyet göstermesi, işe daha fazla odaklanılması ve BBM’in mobil pazarda daha rekabetçi hâle gelmesi gibi sonuçları beraberinde getirebilir. BlackBerry cephesi çıkan bu haberlerle ilgili doğrulayıcı veya reddedici bir yorumda bulunmadı.

Bu arada Wall Street Journal’ın kaynaklara dayandırarak verdiği bir diğer haber de BBM’in masaüstü versiyonunun yolda olduğu şeklinde. Bu hamleyle birlikte hiç şüphesiz BBM’in yayılım alanı daha da genişlemiş olacaktır.

Son zamanlarda satılacağına dair dedikoduların yeniden alevlendiği BlackBerry’nin BBM’i bağımsız bir şirket olarak ayrıştırması bu servise daha fazla değer katabilir. Eğer BlackBerry bu servisi satmak isterse daha yüksek bir paraya satabilir, ya da akıllı telefon donanım bölümünün satılması durumunda da BBM elde tutulmaya devam edilebilir.

İlgili >> Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER