Teknoloji

BlackBerry 2015’te kepenkleri indirebilir

blackberry-logo-bina-310113

24/7 Wall St.’ten Douglas McIntyre 2012 yılında BlackBerry’nin 2013’ü çıkaramayacağını iddia etmişti. Waterloo merkezli şirket son yıllarda kötü sinyaller verdiği için bu iddiaya kimse yüksek sesle karşı çıkmamış, ancak McIntyre’nin BlackBerry’ye biçtiği ömrün fazla kısa olduğu ifade edilmişti. 2013’te BlackBerry 10 ile birlikte, başarısız da olsa, bir hamle daha yapan BlackBerry yılı tamamlamayı başarmış ve McIntyre’nin iddiasını boşa çıkarmıştı.

Halihazırda teknoloji dünyasını yakından takip eden pek çok kişi BlackBerry’nin doğru yolda olduğunu düşünüyor. 2014’ün başından bu yana şirketin hisseleri yüzde 40 oranında değer kazanmış durumda. Ancak büyün bu pozitif görünüme rağmen, McIntyre BlackBerry’nin kepenkleri kapatacağı iddiasından vazgeçmiş değil. Gazeteciye göre, BlackBerry 2015’te teknoloji sahnesinden çekilecek.

BlackBerry’nin dokuz canının tamamını tüketmek üzere olduğunu belirten McIntyre, 2008’de küresel akıllı telefon pazarının yüzde 19’unu elinde bulunduran şirketin iPhone ve Android ile rekabet edemediğine ve pazar payının 2013 sonu itibarıyla yüzde 1’e indiğine dikkat çekti. McIntyre 2013’te piyasaya çıkan Z10 ve Q10’un kötü satış performanslarının şirketin ömrünü kısalttığını ifade etti. Yazılıma odaklanan BlackBerry’nin gözünü otomotiv ve sağlık gibi gelecek vadeden sektörlere çevirdiğini hatırlatan McIntyre, bu çabalara rağmen BlackBerry’nin tek başına ayakta kalmasının mümkün olmadığını iddia etti. McIntyre’nin bu iddiasının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek içinse 2015’in sonuna kadar beklemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER