Teknoloji

BlackBerry 2015 içinde kavisli ekranlı ve kızaklı bir akıllı telefonu piyasaya sürecek

blackberry-030315

BlackBerry, MWC 2015 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte bu yıl içinde dokunmatik ekranlı yeni bir kızaklı cihazı piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı. Henüz bir ismi, fiyatı ve çıkış tarihi bulunmayan cihaz, BlackBerry’nin “çift kavisli ekran” olarak tanımladığı bir ekrana sahip olacak. Şirketin sahnede göstermekten çekinmediği cihaz, görüntü itibarıyla akıllara BlackBerry Torch ve 2010 model Dell Venue Pro’yu getiriyor.

blackberry-leap-030315
BlackBerry Leap

BlackBerry henüz isim koymadığı cihazına ek olarak, 2015 içinde yeni bir Porsche Design telefonunu ve klavye tabanlı yeni bir cihazı daha piyasaya sürecek. Şirket MWC etkinliğinde bu cihazlara ilişkin daha fazla detay vermedi.

BlackBerry’nin MWC etkinliğindeki en somut duyurusu ise dokunmatik giriş seviyesi telefonu Leap oldu. 720p çözünürlüğünde 5 inç ekrana sahip olan akıllı telefonda çift çekirdekli Qualcomm işlemci bulunuyor. 8 megapiksel arka kamera, 16 GB dahili hafıza gibi bileşenler barındıran BlackBerry Leap, kullancılarına 25 saatlik pil ömrü vadediyor. Akıllı telefon Brezilya ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER