Teknoloji

BlackBerry 2013 içinde yeni BlackBerry 10 telefonları çıkarmayı planlıyor

BlackBerry, Z10 ve Q10 ile başlattığı geri dönüşünü geçen ay tanıttığı BlackBerry Q5 ile devam ettirdi. DigiTimes tarafından yayınlanan bir haber ise Kanadalı şirketin 2013 bitmeden önce yeni BlackBerry 10 telefonları çıkaracağını gösteriyor. Sitenin aktardığı habere göre yılın ikinci yarısında piyasaya çıkışı beklenen BlackBerry Q5 de bu planlar içerisinde yer alıyor.

blackberry-logo-180613

Öte yandan sadece dokunmatik ekranlı BlackBerry Z10’un takipçisi olacağı iddia edilen BlackBerry A10 da kasım ayında bekleniyor. Bunun dışında şirketin bu yılın sonlarına doğru çıkacak iki BlackBerry telefonu daha çıkaracağı öne sürülüyor. Kaynakların belirttiğine göre BlackBerry’nin, aralarında Wistron, Silitech Technology ve Ichia Technologies’in de bulunduğu üretici ve bileşen tedarikçileri artan BlackBerry cihaz hacminden yararlanacaktır.

Wistron’un giriş seviyesi iki BlackBerry cihazı için siparişler aldığı söyleniyor. Ayrıca bu ODM’in 2013 yılında BlackBerry’den aldığı akıllı telefon siparişlerini yüzde 60 oranında artırması bekleniyor.

İlgili >> DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER