Teknoloji

Black Shark Helo: Xiaomi Black Shark 2 bu isimle resmiyet kazanabilir

xiaomi black shark helo

Xiaomi geçtiğimiz nisan ayında ilk akıllı oyun telefonu Black Shark‘ı çıkararak Razer Phone‘a rakip olmuştu. Söz konusu akıllı telefon Çin dışında piyasaya sürülmezken, Xiaomi bir süre önce telefonun yeni versiyonunun işaretlerini vermeye başlamıştı. Pek çok kişi yeni modelin Black Shark 2 ismiyle çıkmasını beklese de, yeni bir iddiaya göre telefon Black Shark Helo ismiyle resmiyet kazanacak.

İsimdeki “Helo” kelimesinin ne anlama geldiği ve Xiaomi’nin neden bu ismi seçtiği şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak orijinal Black Shark ile yeni versiyon arasında pek fazla farkın bulunmayacağına dair haberler bir süre önce gelmişti. Xiaomi’nin fazla büyük bir değişim sunmadığı için Black Shark 2 ismini daha sonra kullanmak adına saklamış olması akıllara gelen ihtimallerden biri oluyor. Xiaomi’nin telefonla ilk kez tanışacak uluslararası kullanıcıları şaşırtmamak için bu ismi tercih etmiş olması da bir diğer ihtimal olarak öne çıkıyor.

Tıpkı orijinal Black Shark’ta olduğu gibi, Black Shark Helo’da da Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması bekleniyor. Bu yonga setine 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor. 18:9 görüntü oranına sahip 6 inç ekran ve 4000 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkması beklenirken, orijinal modele kıyasla en büyük farkın tasarımında değişikliğe giden arka panel ve yeni LED aydınlatma sistemi olması öngörülüyor.

Black Shark Helo 23 Ekim’de tanıtılacak

Black Shark Helo, 23 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonun ilk etapta Çin’de satışa sunulması ve ardından kasım ayının sonu itibarıyla tüm dünya genelinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER