Eğlence

Black Mirror: Bandersnatch’in oyunlarından birini şimdi oynayabilirsiniz

black mirror bandersnatch

Black Mirror‘ın Bandersnatch adlı özel bölümü, kullanıcılara kendi hikâyelerini seçme fırsatı sunarak belirli bir etkileşim fırsatı veriyor. Bu bölüm, Black Mirror‘a yakışacak şekilde, birçok sürpriz yumurtayı da bünyesinde barındırıyor. Bunların arasında filmdeki oyunlardan bir tanesini oynama imkanı da bulunuyor.

Bandersnatch, izleyicilere kurgusal oyun tasarım stüdyosunun hikayesini sunuyor. Bu stüdyonun başındaki kişi, Tuckersoft adlı şirketini “Oyunların Motown’ına” dönüştürmek istiyor. Hedefi ise geliştiricilerine ün ve servet kazandıracak bir dizi popüler oyun üretmek. Bu oyunlardan bir tanesi olan Nohzdyve‘yi şimdi oynayabilirsiniz.

Nohzdyve ZX Spectrum için geliştirildi. Bu bilgisayar 80’lerin başlarında İngiltere’de çıkan kişisel bir bilgisayardı. Bu zaman dilimi aynı zamanda Bandersnatch‘in hikayesinin geçtiği dönem ile aynı. Üstelik Black Mirror yapımcısı Charlie Brooker’ın da kariyerine video oyunları gazetecisi olarak başladığı bir zaman olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

Nohzdyve‘yi 2018’de oynamak için izlenebilecek tek yol ise ZX Spectrum emülatörünü indirmek ve oyunu Brooker’ın ve senaryo ekibinin kafalarında canlandırdığı şekilde deneyimlemek. Fuse, Qaop ya da Speecy gibi birkaç emülatör arasından seçim yapabilirsiniz.

Nohzdyve için Tuckersoft’un web sitesinde, “Gökyüzünden hızla düşüyorsunuz! Göz kürelerini toplayın, binalara çarpmasını veya diğer zararları önleyin. Mükemmellik anahtar. Bu oyun Colin Ritman tarafından geliştirilen (ve Will Poulter tarafından oynanan) gerçek anlamda beş yıldızlı bir oyundur.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir ifade bulunuyor.

Netflix’in orijinal yapımları için bir oyun geliştirdiğine ilk kez tanık olmuyoruz. Daha önce de Stranger Things için, internet tarayıcılarında ve mobil cihazlarda oynanabilen çeşitli oyunlar çıkarılmıştı. Ancak şimdiki oyun, bir emülatör gerektirmesi nedeniyle sınıfının ilk örneklerinden sayılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER