Teknoloji

BitTorrent’ten yapımcılar için yeni bir içerik dağıtım formatı

BitTorrent yeni özellikler ve servislerle yoluna devam ediyor. Son olarak da Bundle olarak adlandırılan yeni bir format tanıtan BitTorrent böylelikle yapımcılara torrent dosyasını indirmeden önce kullanıcıların kendilerine bir hesap için kayıt yaptırmasını veya ödeme yapmasını sağlayacak.

bittorrent-bundle-080513

Bundle içinde şarkı, video, fragman gibi ücretsiz içerik parçaları bulunabilir. Ne var ki, kullanıcıların Bundle içinde yer alan daha fazla içerik üzerindeki kilidi kaldırması için en azından e-posta adresi girmek gibi bir fedakarlıkta bulunması gerekecek. Örneğin bir albümü indiren kullanıcı normalde sadece tek bir şarkı dinleyebilirken, e-posta adresini girdiğinde veya belli bir miktar ödeme yaptığında bunun tamamına erişme fırsatı yaşayacak. Benzer şekilde içinde fragman ve tam uzunlukta film barındıran bir Bundle indiren kullanıcı hiçbir şey yapmadığı takdirde sadece fragmanı izleyebilecek.

BitTorrent Bundle henüz alfa aşamasında, yani son ürün hâlini alması için biraz vakit geçmesi gerekecek. Ancak BitTorrent tarafından yayınlanan ilk Bundle, “Kaskade’s Freaks of Nature” DVD’si sayesinde işleyişin nasıl olduğunu görebilirsiniz. Bundle içinde ücretsiz şarkı ve DVD’nin fragmanı yer alıyor. Ancak e-posta adresinizi girdiğiniz takdirde bazı konser görüntüleri ve özel bir dijital tur kitapçığı da erişime açılıyor.

BitTorrent’in attığı bu adım yapımcıların bu paylaşım servisinden daha az endişe duymasını ve torrent camiasının avantajlarından daha fazla yararlanmalarını sağlayabilir. Ayrıca bu şekilde bir dağıtım biçimi korsan içeriğin önüne geçme konusunda da yardımcı olabilir. Tabii ki, bu girişimin sonuçlarını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

İlgili >> BitTorrent Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER