Teknoloji

BitTorrent güvenli sohbet uygulaması Bleep’i iOS’e getiriyor

bittorrent-blog-ios-130515-1

BitTorrent güvenli mesajlaşma uygulaması Bleep’i güncelleyip resmen faaliyete geçirirken, uygulamayı iOS’te de kullanıma sundu. Servisine Snapchat benzeri mesajlaşmayı mümkün kılan “Whisper” isimli bir özelliği ekleyen BitTorrent, böylelikle gönderildikten kısa süre otomatik olarak kendini imha eden mesajların gönderilmesinin önünü açıyor. BitTorrent Bleep’te gerçekleştirilen son güncelleme ile kullanıcılara ücretsiz sesli arama yapma imkanı sağlanırken, mesajların şifreleme anahtarları da kullanıcıların cihazlarında saklanmaya başlanıyor. Uygulamaya iOS’e ek olarak; Windows, Android ve Mac üzerinden erişilebiliyor.

“Whisper” modunun seçilmesi durumunda karşı tarafa gönderilen fotoğraf veya mesaj 25 saniye içinde otomatik olarak yok oluyor. BitTorrent Bleep’te mesajların ekran görüntüsünün alınmasını engellemek için de çeşitli engeller bulunuyor. Gelen mesaj okunurken gönderenin ismini kapatan BitTorrent Bleep, kullanıcı adını gösterirken de mesajların üstünü kapatıyor. Böylelikle ekran görüntüleri üzerinden yaşanacak tatsızlıkların engellenmesi için somut bir adım atılmış oluyor.

bittorrent-blog-ios-130515-2

BitTorrent Bleep, ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında alfa versiyonuyla Windows’a gelmiş, ardından da eylülde Android ve Mac’e geçiş yapmıştı. Bir hesap oluşturmak için kişisel bilgi istemeyen birkaç mesajlaşma uygulamasından biri olan BitTorrent Bleep’te kullanıcılar cep telefonu numaraları ve e-posta adresleriyle arkadaşlarını bulabiliyor. Uygulamaya girilmesi gereken tek bilgi ise kullanıcı ismi oluyor. Kullanıcılar özel Bleep anahtarlarını kullanarak da birbirlerini bulabiliyor.

Diğer mesajlaşma uygulamaları daha büyük kullanıcı tabanlarına sahip olsa da, çok azı BitTorrent Bleep kadar yüksek güvenlik sağlıyor. Pek çok sohbet servisi mesajları sunucular aracılığıyla gönderirken, mesajların dolaşımı sırasında arkada fazlasıyla üst veri bırakılıyor. BitTorrent Bleep ise kullanıcılar arasında doğrudan iletişim kurulmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER