Teknoloji

Bitcoin Elon Musk’ın şirketi Tesla sayesinde tarihi zirvesini gördü

bitcoin el salvador

Bitcoin bugün tarihi zirvesini gördü. NTV’nin haberine göre, bunda son zamanlarda kripto para borsalarına yönelik yorumlarıyla piyasada hareketlenmelere neden olan Elon Musk’ın CEO’su olduğu Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın yaptığı yatırım etkili oldu. ABD sermaye piyasaları düzenleyici kuruluşuna bir açıklamada bulunan şirket, ABD borsalarında 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını kaydetti.

Bu açıklamanın ardından Bitcoin değeri yüzde 14 oranında arttı ve 44 bin dolar seviyesinin üstüne çıktı. Haberi hazırladığımız sıralarda değer 43 ile 44 bin dolar arasında işlem görmeyi sürdürüyor.

Tesla’nın açıklamasında, “Dahası, yakın gelecekte ürünlerimiz için geçerli yasalara tabi olarak Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak kabul etmeye başlamayı umuyoruz.” ifadesi yer aldı.

Elon Musk, 45,2 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabında son dönemde kripto paralar ve hisse senetleriyle ilgili tweetler atıyor. Bunlar da şirket hisselerinin veya kripto para birimlerinin değerlerinde oynamalara neden oluyor. Yakın zamanda Dogecoin ile ilgili bir tweet atmış ve bu tweetten sonra da kripto para birimi Dogecoin fiyatları birkaç saat içerisinde yüzde 68 artmıştı. Daha önce de GameStop, Etsy ve CD Projekt hisseleri, Elon Musk’ın attığı tweet’lerinin etkisiyle büyük oranda artmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER