Teknoloji

Birinci yaşını dolduran iPad uygulaması Paper yeni özellikler kazandı

FiftyThree popüler iPad uygulaması Paper’a yaptığı son güncellemeyle yeni özellikler eklendi. Uygulamanın yeni özellikleri arasında en dikkat çekici olanıysa ”yakınlaştırma”. Artık Paper kullanıcıları ekran üzerinde bir çimdikleme hareketi yaparak Paper üzerinde yakınlaştırma işlemini gerçekleştirebilecekler. Uygulamaya yeni eklenen ”Made with Paper” (Paper ile Yapılmıştır) bölümü kullanıcıların tasarımlarını gözler önüne sererken, geri alma ve renk seçici diğer yeni özellikler arasında yer alıyor.

paper-ipad-yakinlastirma-090513

Pek çok uygulamada yakınlaştırma özelliği sayfanın tamamına yayılırken, Paper’da içeriğin çember içine alınmış bir bölümüne yakınlaştırma işlemi uygulanıyor. Yakınlaştırma özelliğinin bu biçimde kullanılmasının altındaki neden olarak ise kullanıcının detaylara tamamen odaklanmasına ve kullandığı renk paletinin tamamını kapsamasına imkan vermek gösterildi. Yakınlaştırmanın masaüstünde nasıl işlediğini bildiklerini söyleyen FiftyThree CEO’su Georg Petschingg, tabletlerde soruyu ve yöntemi değiştirmek gerektiğini belirtti.

Yakınlaştırma özelliğinin eksikliği nedeniyle bazı Paper kullanıcılarının mutsuz olduğunun farkında olan FiftyThree, bu kendine özgü yakınlaştırma yönteminin ”beklemeye değer” olarak nitelendirilmesini umuyor. Bu dönemde yaratıcı süreci anladıklarını dile getiren Petschingg, en iyi çalışma pratiğini büyük şekillerden küçük detaylara doğru çalışmak olarak tanımladı. Uygulamanın yeniliklerinden bir diğeri olan ”Made with Paper” galerisi şirketin aynı ismi taşıyan popüler Tumblr blogundan alınan ilhamla oluşturulmuş. Peterchingg kullanıcıların Paper ile oluşturduğu şeyleri görmenin bu bir yıllık süreçte kendilerini en çok mutlu eden şeylerden biri olduğunu, dolayısıyla bu galeriyi uygulama içine taşımaya karar verdiklerini belirtti.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER