Teknoloji

Bir sonraki Nexus 10 ASUS tarafından üretilebilir

Google’ın yeni nesil Nexus 10 tabletinin Asus tarafından üretilebileceği iddiası son günlerde çeşitli kaynaklar tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Geek.com’da yer alan habere göre, Google için Nexus 7 ve yeni Nexus 7 üretimini gerçekleştiren Asus’un Nexus 10 üretimi için gereken sözleşmeyi önümüzdeki günlerde imzalaması bekleniyor.

google-nexus-10-asu120813

Geek.com’un haberinde Nexus 10 üretimini Asus’un Samsung’tan devralacağı dışında bir bilgi yer almazken, bir süre teknoloji gazetecisi Amir Efrati tarafından atılan tweet’ler de Geek.com’dakinin aksine bir iddiada bulunuyor. Kaynak olarak Google’ın Android şefi Sundar Pichai’yi gösteren Efrati, ikinci nesil Nexus 10’un da Samsung tarafından üretileceğini iddia ediyor.

Ortada dönen iddialardan hangisinin doğru olduğu şu an için bilinmese de, yeni Nexus 7’nin ardından Nexus 10’un da yenileceği konusunda teknoloji dünyasının neredeyse tamamı hemfikir gözüküyor. Nexus 7 ile önemli bir satış başarısı elde eden Asus’un bu başarıyı Nexus 10 ile genişletmek istemesi de kulağa fazlasıyla mantıklı gelirken, şirketten şimdilik bu konuya dair bir açıklama yapılmadı.

İlgili >> Geek.com, Amir Efrati (Twitter)

İLGİLİ HABERLER