Manşetler

Binance likidite krizi yaşayan FTX’i satın alacağını duyurdu

binance ftx

Hacim olarak dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, hacim olarak üçüncü sıradaki en büyük borsa olan rakip FTX’i satın almak için bir niyet mektubu imzaladı. Satın alma, bir CoinDesk makalesinin, FTX’in bilançosu hakkında spekülasyonlara yol açmasının ardından geldi. Anlaşmanın şartları açıklanmadı.

Niyet mektubu bağlayıcılık taşımıyor ve Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, şirketin satın alma işleminden önce gerekli özeni göstereceğini söyledi. Binance’in satın alma girişimi, CZ’nin geçtiğimiz pazar günü FTX’in FTT “token”ını satacağını söylemesinin ardından geldi ve bu “token”ın değerinde bir düşüşe yol açtı. CoinDesk’in haberine göre bu token, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından da kurulan ticaret firması Alameda Research’ün bilançosundaki en büyük varlıktı.

Pazartesi günü Bankman-Fried, Binance’in sahibi olan CZ’nin “yanlış söylentilerle” FTX’i hedef aldığını söyledi. Salı günü ise Bankman-Fried, “iki borsa arasında ihtilaf olduğuna dair medyadaki söylentilerin” abartılı olduğunu ve Binance’in satın alınmasının birikmiş müşteri para çekme işlemlerini temizlemeye yardımcı olacağını söyledi.

Bu yılın başlarında Bankman-Fried, banka kaçakçılığı tehdidi altında olan iki sorunlu kripto kredi kuruluşu BlockFi ve Voyager Digital’i kurtarmıştı. Ayrıca, ABD’deki ara seçim döneminde 39 milyon dolardan fazla bağışta bulunarak ABD’li meclis üyelerinden destek toplamaya çalıştı. Ne var ki, 2024’e kadar vadettiği 1 milyar dolarlık politik desteğin epey gerisinde kaldı.

Buna karşılık Binance, ABD dahil birçok ülkede düzenleyiciler kuruluşlar tarafından hedef alındı. Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Adalet Bakanlığı Binance’i araştırıyor.

İki şirket arasındaki anlaşma tamamen sonuçlanmadı. CZ, Twitter’da “Bu oldukça dinamik bir durum ve durumu gerçek zamanlı olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Wall Street Journal‘a göre, insanlar son günden beri Ethereum blok zincirinde FTX’ten 1,4 milyar dolar tutarında çekim yaptı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER