Eğlence

Microsoft gelecek üç Bethesda oyununu Xbox’a özel olarak sunacak

microsoft bethesda
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Bethesda’nın Starfield oyununu Xbox ve PC’ye özel yapacağı biliniyordu. Görünüşe göre The Elder Scrolls VI de benzer şekilde PlayStation ve Nintendo platformlarını pas geçecekti. Ancak şimdi Microsoft’un avukatlarının gözlerini en az bir özel oyun üzerine daha diktikleri ortaya çıktı. Şirketin avukatları, Amerikan Federal Ticaret Komisyonu’nun Microsoft’un Activision Blizzard anlaşmasına karşı açtığı davaya bir yanıt olarak perşembe günü, Bethesda’nın gelecekte Xbox’a özel üç oyunu olduğunu açıkladılar.

The Verge sitesinin haberine göre, Microsoft’un davaya verdiği savunmada, “Xbox, tümü birincil olarak tek başına veya küçük gruplar halinde oynanmak üzere tasarlanan gelecekteki üç oyunun – METNİN ÜSTÜ KAPATILMIŞ – Xbox ve PC’lere özel olacağını tahmin ediyor.” ifadesi yer alıyor.

microsoft bethesda

Bu üçüncü oyunun ne olabileceği konusunda tahminler açık. Bethesda bir Indiana Jones oyunu hazırlıyor ve Fallout 5’in de en sonunda geleceğini biliyoruz. Starfield gibi 2023’e ertelenen Redfall da var.

Microsoft, Xbox’a ve Game Pass’e özel oyunları desteklemek için stüdyoları satın aldığı konusunda yıllardır açık biçimde dile getiriyor. Ancak son zamanlarda, şirketin Call of Duty‘nin PlayStation’da görünmeye devam edeceğine dair söz vermesiyle işler kızıştı. Microsoft bunu, düzenleyici ve idari kuruluşları Activision Blizzard anlaşmasının sona ulaşmasına ikna etmek için kullandığı bir argüman olarak görüyor.

İLGİLİ HABERLER