Eğlence

Call of Duty’nin PlayStation’daki varlığı konusunda Microsoft’tan yeni açıklama

call of duty sony microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin PlayStation şefi Jim Ryan, daha önce yaptığı bir açıklamada Microsoft’un Call of Duty’yi (CoD) üç yıl daha PlayStation’da destekleme sözünün pek çok açıdan yetersiz olduğunu belirtmişti.

Oyun podcast’i SameBrain’e konuk olan Microsoft’un oyun CEO’su Phil Spencer, bu zaman aralığını “sonsuza kadar” şeklinde güncellemiş gibi görünüyor. En azından PlayStation varlığını sürdürdükçe, bu platformda Call o Duty oynamak mümkün olacak.

Phil Spencer, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “CoD’yi PlayStation’dan çıkarmayacağız. Bunu yapmak gibi bir niyetimiz yok ve PlayStation orada olduğu sürece CoD’yi PlayStation’da oynanabilir tutmayı sürdüreceğiz. Tıpkı Minecraft’ı satın aldığımızdan bu yana Minecraft için yaptığımız gibi.”

Microsoft’un oyun şefi, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanların Minecraft oynayabileceği yerlerin sayısını arttırdık, azaltmadık ve bu iyi oldu. Bana göre, bu Minecraft topluluğu için iyi oldu. CoD’nin yıllar içinde nereye gideceğini düşündüğümüzde de aynı şeyi yapmak istiyorum.”

Spencer, İngiltere Tüketici ve Pazar İdaresi’nin Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma anlaşması için “İkinci Aşama İncelemesi” başlatması hakkında da konuştu. Bu incelemenin sebeplerinden birisi de Microsoft’un Call of Duty’nin diğer konsollarda oynanmasını engelleyebileceği endişesiydi. Yazılım devi, bu nedenle İngiltere Tüketici ve Pazar İdaresi’ni “Sony’nin tezlerini savunmak” ile suçlamıştı. Spencer, buna rağmen satışın Microsoft’un Haziran 2023’te sona erecek mali yılı bitmeden onaylanmasını öngördüklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER