Teknoloji

Beklenen Canon PowerShot G7 Mark III modelinin fotoğrafları görüldü

canon powershot g7 x mark iii

Canon PowerShot G7 X Mark III modelinin 2019’un başlarında tanıtılacağına dair dedikodular hâlâ bir tutam şüpheyi içermeye devam ediyor. Ancak geçen haftanın sonuna doğru ortaya çıkan kompakt makinenin fotoğrafları, bu makinenin gelişini işaret ediyor.

Nokishita adlı sitede yayınlanan fotoğrafların kaynağının sertifikasyon kuruluşları olduğu belirtiliyor. Ayrıca fotoğraflarla birlikte özelliklere ait kısa bir liste de yayınlandı.

Sızan fotoğraf makinesi, Canon PowerShot G7 X Mark II modelinin takipçisi olacak. Eğer dedikodular doğruysa, bu modelde dahili Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı da bulunacak. Böylelikle fotoğrafların bir akıllı telefona kolaylıkla aktarılması ve daha sonra sosyal medya ortamlarında paylaşılması kolaylaşacak.

Öte yandan kameranın 24.1 megapiksel, 1.0 inç CMOS sensöre ve 10fps’lik seri çekim hızına sahip olduğu da belirtiliyor.

Nokishita’ya göre, yakında beklenen makinedeki lens 8.8 – 36.8mm f/1.8 – 2.8 niteliğini taşıyor. Şu anda Mark II modelinde ise 24-100mm f/1.8-2.8 lens bulunuyor. Ayrıca yine şu anda PowerShot G7 X Mark II modelinde bulunan NB-13L pil bulunacak ve bununla tek bir şarjla 265 çekim imkanı sunulacak.

Daha eski versiyondan farklı olarak, Canon PowerShot G7 X Mark III’ün 4K video çekimi de yapabileceği belirtiliyor. Ayrıca makinenin siyah ve gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle sunulacağı da tahminler arasında bulunuyor.

Henüz herhangi bir doğrulama gelmedi. Bu nedenle hem sızan fotoğraflara hem de teknik özelliklere şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ancak gelecek ayın başında düzenlenecek CES 2019’da bu makinenin resmiyet kazanmasını da bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER